14.4 C
Pals
Divendres, 29 març 2024
- Publicitat -

El Parc del Montgrí compta visitants pel turisme sostenible

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Durant l’estiu, 35.000 persones van pujar al Castell del Montgrí i 62.000 van anar a la Gola del Ter. Són dades del Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter. Corresponen a les primeres estadístiques que recull amb els nous sistemes per comptar els visitants. L’objectiu és fer compatibles els espais protegits i els usos turístics.

Des de fa uns mesos, el parc natural té instal·lats uns comptadors de visitants en diferents punts. Estan ubicats a la Gola del Ter, al puig de la Reina de Torroella, al paratge de Les Planasses de l’Escala i al Castell del Montgrí. Aquest darrer és el que ha donat unes xifres més sorprenents. Entre el 24 de juny i el 24 de setembre, més de 30.500 persones van pujar al massís. Si es manté el ritme, el castell podria superar el nombre d’immersions que es fan a les illes Medes, on hi ha un topall màxim de 60.000. Això situaria el castell com a principal atractiu, a banda de les platges. Els comptadors de visitants s’emmarquen en un pla del Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter per complir amb la Carta Europea de Turisme Sostenible, un reconeixement europeu que acredita els espais naturals que, després de passar una auditoria, certifiquen un desenvolupament del turisme sostenible.

Entrevista al president del parc natural, Narcís Coll: “No busquem més turisme, el volem més eficient”

Els comptadors estan ubicats en petites estructures de fusta, que passen desapercebudes. Amb aquest sistema, recullen dades que després s’analitzen per avaluar l’impacte dels visitants en l’entorn i vetllar per la sostenibilitat. Els responsables del parc volen duplicar el nombre de comptadors els pròxims dos anys i un dels primers punts on se n’instal·larà un de nou és La Pletera, a l’Estartit.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell celebrarà el tradicional Vot de la Vila el dilluns de Pasqua

Fotografia del far de Sant Sebastià | Ajuntament de Palafrugell El proper Dilluns de Pasqua, 1 d’abril, se celebrarà la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -