18.5 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Aliança per evitar que el conreu del fesol de l’ull ros desaparegui de l’Empordà

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El fesol de l’ull ros és una varietat típica de l’Empordà molt apreciada gastronòmicament. El seu conreu, però, s’està perdent. Per evitar que la situació vagi a més i acabi desapareixent, cinc productors de la zona s’han aliat amb les administracions per potenciar el conreu i el consum d’aquesta varietat tradicional de fesol. Amb aquest finalitat, han creat el grup de recuperació del fesol de l’ull gros. A més, també han elaborat un vídeo on quatre productors expliquen la història d’aquest llegum típic de la zona. El projecte compta amb la implicació de la xarxa Tràmec del Consell Comarcal del Baix Empordà, l’Ajuntament de Figueres, l’IRTA, l’Escola Agrària de Monells i la Fundació Institut Català de la Cuina.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -