18.5 C
Pals
Dijous, 28 març 2024
- Publicitat -

Brunyols de l’Empordà

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

A l’Empordà, els bunyols són brunyols. Així és com se’ls anomena a les nostres comarques.

És un plat de postres que es comença a menjar per Quaresma i que té el seu moment culminant durant la Setmana Santa. Es poden trobar en pastisseries i fleques de l’Empordà.

L’època d’elaboració és tot l’any. Per fer-los, els ingredients són farina, aigua o llet, llevat de París, sal, matafaluga, greix de porc, oli d’oliva o mantega, llimona, ous, sucre, anís o garnatxa.

Els brunyols es caracteritzen per la seva forma inflada, com d’una esfera aixafada. La seva textura és compacta, tirant més aviat a densa.

Una de les característiques diferencials dels brunyols de l’Empordà és el lleuger gust de matafaluga i que no tenen forat.

Es comercialitzen a granel i es conserven a temperatura ambient.

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -

La Processó de Verges: “Tot ha canviat, però som conscients que hi ha planter”

La Processó i la Dansa de la Mort d'enguany ja tenen les torxes a punt per encendre i acollir la representació amb més de 500 actors participants.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -