14.6 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

Les administracions locals, en alerta per les màfies que ocupen pisos i després revenen les claus

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La dificultat de moltes persones per accedir a un habitatge ha acabat generant moltes ocupacions de pisos buits. En els darrers temps, però, les administracions locals s’han posat en alerta per una escalada de pràctiques mafioses. Grups organitzats ocupen pisos que després cedeixen a terceres persones a canvi de vendre’ls les claus. Així poden entrar-hi a canvi d’uns 400 euros, però ja s’hi troben la llum i l’aigua punxades i no han de forçar cap porta.

Al Baix Empordà la situació s’ha donat en diversos municipis. Aquest és el cas d’un bloc de 46 pisos de Palafrugell, propietat d’un banc, on segons Televisió de Catalunya en els darrers mesos s’han instal·lat diverses famílies, fet que ha portat l’entitat bancària a contractar un servei de vigilància 24 hores per evitar més ocupacions. Aquesta situació ja s’ha viscut en altres poblacions i suposa una escalada del fenomen. Primer van ser ocupacions de pisos de bancs per necessitat. Després, alguns que es van aprofitar de la situació per entrar en habitatges buits. I ara, una tercera onada d’ocupacions amb pràctiques mafioses, que afecten fins i tot habitatges de particulars. Ho alertava al Supermatí de Ràdio Capital la regidora d’Acció Social, Cooperació i Habitatge de La Bisbal, Maite Bravo.

Escolta l’entrevista sencera a Maite Bravo

El consistori ha fet diverses reunions amb associacions de veïns, policia local i mossos d’esquadra per informar la gent de com prevenir ocupacions o de com actuar de forma immediata quan es detecten. A La Bisbal tenen confirmats una quarantena de pisos ocupats, que podrien ser més de seixanta per alguns indicis que té el consistori. L’Ajuntament treballa amb l’Oficina d’Habitatge de la Generalitat i amb les entitats bancàries perquè els bancs ofereixin l’opció d’un lloguer social. D’aquesta manera, aquestes persones ja no serien ocupes i no estarien en una situació de buit legal.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -