14.6 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

La portada – 07-11-2016

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
La portada - 07-11-2016
Loading
/

Begur ha anunciat que destinarà 100.000€ dels pressupostos del 2017 a projectes que decidiran els begurencs. En diuen Pressupostos participatius. Ja vam tenir coneixement fa un temps que La Bisbal havia endegat una iniciativa similar amb una partida de 50.000€ que els ciutadans poden destinar a fins a 3 projectes.

I de fet, els ciutadans de Begur mateix van decidir en el seu dia, la col·locació d’arbrat a la Plaça Lluís Esteve i Cruañas. Com no pot ser d’una altra manera, estem 100% a favor que els ciutadans decideixin l’ús i la destinació dels diners públics. De fet, ens atrevim a anar un pas més enllà, reclamant que els ciutadans exerceixin més control sobre la despesa dels recursos.

I amb tot això, m’atreveixo a afegir alguns casos més on la participació ciutadana faria encara més democràtica la gestió dels equips que governen alguns Ajuntaments o institucions: Els casos de gestió de l’Urbanisme.

El nostre, és un territori bonic i ple de possibilitats, gràcies al turisme i a l’entorn que tenim. Ara bé, hi han iniciatives i plans urbanístics que ja sigui per antics o perquè permeten que per la porta del darrere es facin despropòsits haurien d’estar sotmesos a més mesures de control.

I és aquí on els ciutadans hi tenim molt a dir. Potser valdria la pena, que quan des dels ajuntaments es decideixen projectes urbanístics, re qualificacions, POUMS i altres accions que modifiquen el nostre poble de manera estructural, es consultés a la ciutadania sobre la idoneïtat de tirar-ho endavant. Sempre posant sobre la taula els beneficis o els costos de cada actuació, però hem de donar per fet, que som madurs, intel·ligents i estem capacitats per entendre que si frenem una actuació determinada amb l’argument de la preservació de l’entorn, això pot revertir negativament en els comptes públics, per exemple.

Però crec que és una manera sana de donar veu a la gent sobre assumptes que afecten de manera estructural els nostres pobles i ciutats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -