14.9 C
Pals
Dijous, 28 març 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 04/04/2017

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Telegram permetrà fer trucades de veu

Telegram ha actualitzat la seva aplicació per oferir trucades de veu a través d’Internet. De moment, només està disponible en els països d’Europa Occidental, tot i que arribarà a la resta del món “molt aviat”, segons indica la companyia.

La implementació de la interfície per fer trucades és molt semblant a la d’aplicacions de missatgeria com WhatsApp.

Segons indica la companyia alemanya, les trucades estan xifrades de punt a punt de la mateixa manera que els seus populars xats secrets. Es basa en la verificació d’una clau generada al remitent i una altra al destinatari, necessàries per desxifrar cada missatge de text. Per assegurar que una trucada està xifrada de punt a punt, tots dos usuaris hauran de comprovar la seva clau, que ara ha estat simplificada.

Messenger deixarà de funcionar en alguns mòbils

Facebook Messenger deixarà de funcionar en alguns dispositius properament. En una entrada al seu blog, els desenvolupadors avancen una apagada en determinats mòbils que encara són utilitzats per milers d’usuaris.

Facebook, però, no parla de models concrets sino de versions del sistema operatiu: els propietaris de mòbils Android hauran de preocupar-se si la versió del seu Messenger és la V55 (de novembre de 2015) o la v10 (agost de 2014). El mateix passarà amb els propietaris d’iPhone o iPad que no hagin actualitzat l’app de Facebook des de 2011 o la de Messenger des de 2014, i finalment també els que tinguin un Windows Phone 8 i 8.1.

Aconsegueixen gravar informació en àtoms individuals

Un equip d’investigadors d’IBM Research ha publicat un treball a la revista Nature sobre la lectura i enregistrament d’informació en àtoms individuals, una cosa que podria considerar-se en certa manera equivalent a l’emmagatzematge de dades en un disc dur però en una escala atòmica molt més petita que la que s’utilitza avui dia.

Per a les proves van utilitzar un microscopi d’efecte túnel. Es tracta d’un dispositiu capaç de prendre imatges d’estructures entre 0,1 i 0,01 nanòmetres (milionèsimes de mil·límetre), una escala a la qual els àtoms individuals són perfectament visibles.

El resultat de la demostració indica que es poden gravar i llegir àtoms de manera individual encara que estiguin separats entre si tan sols un nanòmetre.

Fins ara s’havien realitzat experiments capaços de gravar bits en estructures una mica més grans, entre 3 i 12 àtoms.

Les mencions ja no compten en els 140 caràcters de Twitter

Twitter ha comunicat que deixa de tenir en compte les mencions dins dels 140 caràcters. L’anunci es produeix després que la companyia afirmés, fa gairebé un any, que desenvoluparia canvis perquè els usuaris poguessin aprofitar plenament l’espai per a cada publicació.

A partir d’ara, la interfície de Twitter mostrarà els noms de tots els que participen en una conversa per sobre del text, com si fos el destinatari d’un missatge directe, en lloc de dins el tuit.

El nou Galaxy S8 ja és aquí

La setmana passada es presentar el Galaxy S8, el nou mòbil de Samsung. Compta amb una pantalla corba que elimina pràcticament les vores i els marcs, convertint en virtual el botó d’inici, i dotant al sensor d’empremtes dactilars de noves funcions.

Per dins, incorpora per primer cop les bateries a prova de combustió, capaces de realitzar les mateixes tasques amb menys consum gràcies al processador més petit del mercat i amb major rendiment.

I com a novetats estrictes: el reconeixement facial com a mètode de desbloqueig; la conversió del mòbil en un PC mitjançant el suport Dex, i l’assistent virtual Bixby.

Whatsapp segueix provant la funció d’eliminar missatges

WhatsApp està provant una funció per desfer i fer desaparèixer un missatge en els dos minuts següents d’haver-lo enviat. Aquesta funció ja havia estat revelada en la seva versió prèvia de prova, però el límit de temps era de 29 minuts, i ara la companyia ha decidit reduir-lo, segons ha explicat el compte de Twitter @WABetaInfo, que sol publicar informació filtrada sobre la companyia de missatgeria.

En la versió que s’havia filtrat prèviament, la desaparició del missatge no ho feia sense deixar rastre. L’aplicació mostrava en la conversa l’avís “el remitent ha revocat el missatge”. Encara es desconeix si WhatsApp mantindrà aquesta opció quan implementi els canvis en una actualització.

En una enquesta virtual feta a través de Twitter, en què van participar 827 persones, el 51% va respondre que estava bé amb donar 120 segons per fer marxa enrere, mentre que un 49% va considerar que era millor la mitja hora.

Les operadores d’EE.UU. podran vendre les dades dels seus clients

El Congrés dels Estats Units ha aprovat un projecte de llei que elimina les garanties de privacitat a la xarxa imposades per l’ex president Barack Obama i que permetrà als proveïdors d’Internet vendre dades dels seus usuaris, com els historials de cerca o la localització.

El projecte, que haurà de ratificar en els pròxims dies el president, Donald Trump, revoca un reglament que els demòcrates havien redactat per la Comissió Federal de Comunicacions i que exigia als proveïdors obtenir el permís dels seus usuaris abans de vendre les seves dades.

Els republicans sempre han considerat aquest reglament com un excés regulatori i la seva norma permetrà als proveïdors com Verizon o Comcast utilitzar per defecte als seus usuaris per competir amb Google i Facebook en el negoci publicitari online, que mou 83.000 milions de dòlars.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell celebrarà el tradicional Vot de la Vila el dilluns de Pasqua

Fotografia del far de Sant Sebastià | Ajuntament de Palafrugell El proper Dilluns de Pasqua, 1 d’abril, se celebrarà la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -