16.5 C
Pals
Divendres, 29 març 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 04/10/2016

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Tecnologia i oci digital 04/10/2016
Loading
/

Vendre a Facebook
Facebook ha posat en marxa aquest dilluns un nou servei per comprar i vendre productes de segona mà. Una activitat que, com la pròpia companyia indica, és molt popular dins de Facebook Groups, on més de 450 milions d’usuaris compren i venen cada mes.

La interfície mostra tots els productes a la venda ordenats per distància, però també ofereix filtrar per categoria, preu o terme de cerca. El nou servei vol competir amb Ebay i Wallapop.

Nous mòbils de Google
Google vol deixar enrere una era, la dels Nexus. Aquest dimarts desvetllarà els seus nous dispositius per Android. La nova fornada, segons les filtracions, portarà el nom de Google Pixel. El cercador ha fet una cosa poc habitual en la seva estratègia de màrqueting, crear expectació per tota la ciutat, a San Francisco, on cartells i construccions temporals amb forma de mòbil en punts emblemàtics de la ciutat indiquen que “El dia 4 canviarà tot”.

Hackeig de comptes
Les notícies sobre el robatori massiu de comptes i contrasenyes de llocs d’Internet s’han convertit aquest 2016 en habituals. La setmana passada es va conèixer que Yahoo va patir el 2014 el major ciberatac en què els hackers es van fer amb més de 500 milions de credencials dels seus usuaris. A finals d’agost, Dropbox va reconèixer el robatori de 60 milions de contrasenyes. Al juny, MySpace, va admetre que li havien robat de 360 milions de comptes i al maig, Linkedin, va fer el mateix amb 100 milions de claus robades. La major part dels atacs es van produir entre 2012 i 2013, però s’han conegut aquest any. Yahoo va emetre dijous passat un comunicat en el qual manifestava les seves sospites que l’atac ha estat avalat per algun Govern.

Sanció a Google
La Comissió Europea ha ampliat per quarta vegada el termini a Google per respondre a les acusacions per conductes monopolistes. La companyia ha de donar una resposta abans del dia 31 d’octubre, segons informa Reuters. La data inicial perquè Google fes front a la Comissió era el 27 de juliol, però s’ha concedit més temps a la companyia en tres ocasions. L’última data abans d’aquesta quarta ampliació era el 20 de setembre.
La Unió Europea ordenarà a Alphabet, l’empresa sota la qual funcionen Google i altres serveis, que deixi de pressionar els fabricants de dispositius Android perquè instal·lin per defecte la barra de cerca de Google.

Robot de companyia
I a partir de l’any vinent, sentir-se sol al Japó serà una mica més difícil. Toyota ha presentat el Kirobo Mini, una petita criatura que ha estat dissenyada com un assistent de comunicació que pot fer de copilot o assistent a la llar. Aquest autòmat està basat en el robot astronauta japonès Kirobo, també de la signatura nipona.
El robot ha estat concebut per fer companyia física als japonesos a partir de 2017. Va ser presentat a la Tòquio Motor Show i el seu preu rondarà els 39.800 iens (349 euros).

Blackberry deixa els mòbils
La pionera dels smartphones Blackberry deixarà de fabricar els seus propis telèfons intel·ligents i externalitzarà la producció, en vista de les contínues pèrdues. Un exemple de la seva nova estratègia és una empresa comunitària de telecomunicacions a Indonèsia, en què Blackberry se centrarà en el desenvolupament del programari.
Blackberry va marcar el negoci dels smartphones en els seus primers anys, però els seus dispositius es van veure desbancats per Android i iPhone. La seva quota de mercat es va situar recentment en només el 0,1 per cent.

Spotify i la música que t’agrada
Les recomanacions setmanals de Spotify han estat molt lloades des del seu llançament. I ara, l’empresa de streaming de música ha decidit crear Daily Mix, una sèrie de llistes diàries amb música nova segons el gust de cada usuari.
Fins al moment, el Descobriment Setmanal era l’única llista personalitzada que Spotify creava de forma fixa i automatitzada; però a partir de la propera versió de l’app per Android i iOS, tant subscriptors com a usuaris gratuïts tindran a la seva disposició aquest nou servei. Les versions web i d’escriptori per a ordinadors hauran d’esperar una mica més.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

(Galeria) 8.000 persones omplen els carrers de Verges per veure el pas de la Dansa de la Mort

Verges ha celebrat l'inici de la Setmana Santa amb la seva emblemàtica Dansa de la Mort, atraient uns 8.000 visitants. Aquest esdeveniment històric, que remunta a l'Edat Mitjana, destaca per la processó de cinc esquelets que ballen, simbolitzant el cicle de la vida i la mort. La tradició busca ser reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Amb la participació activa dels residents, la nit s'ha omplert de representacions de la Passió de Crist, culminant amb una processó il·luminada per torxes i reafirmant el seu valor cultural.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -