16.2 C
Pals
Dijous, 28 març 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 05/07/2016

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Canvis a Facebook.

L’última actualització del seu algoritme, la fòrmula secreta que decideix què es mostra abans a cada perfil basant-se en el seu historial de navegació, activitat i amics, mostrarà a partir d’ara més imatges, vídeos i enllaços d’amics i menys de marques i mitjans de comunicació.

Això no vol dir que la companyia de Mark Zukerberg ataqui directament als mitjans, però sí que les seves pàgines oficials perdran poder de difusió. Tampoc vol dir que el contingut dels mitjans es vegi menys, però sí tindran més visibilitat si els usuaris els comparteixen en els seus murs que si el mitjà ho publica a la seva pàgina.

Accident mortal amb un Tesla

La intel·ligència artificial aplicada a vehicles s’ha cobrat la primera víctima. L’amo d’un Tesla Model S, de 40 anys, ha perdut la vida quan el seu cotxe es va ficar sota el remolc d’un camió en una carretera de Florida. D’acord amb l’advocat del conductor del camió, Brown estava veient Harry Potter mentre tenia activat el pilot automàtic i conduïa molt de pressa.

Mobile World Congress

El futur s’ha vist ja al Mobile World Congress de Xangai. D’aquí ben poc hi haurà des videojocs que et fiquen dins de la partida a líquids que endureixen la pantalla del mòbil o del rellotge.

També predomina en aquest saló tot el relacionat amb el big data i l’Internet de les coses, innovacions que encara resulten massa difícils d’imaginar per al ciutadà de a peu, però també s’han pogut veure, i provar, artefactes que estaran entre nosaltres en breu i que permetran una vida més fàcil, saludable, o divertida.

Seguretat a Android

El darrer butlletí de seguretat de Kaspersky confirma que el ransomware s’està consolidant com l’amenaça de seguretat més comú en l’entorn mòbil. En l’últim any s’han multiplicat per quatre els casos en Android.

El ransomware és el segrest de dades o bloqueig d’un terminal per a exigir el pagament d’una quantitat de diners. Fa temps que alguns atacants es van adonar que la informació personal que guardem al telèfon té més valor per a nosaltres que per a tercers i han creat eines que xifren el contingut del telèfon o l’ordinador. Si es vol tornar a recuperar el control, cal pagar el rescat, entre 100 i 200 dòlars en targetes de regal de iTunes.
De tota manera si instal·lem aplicacions directament des de la botiga oficial Google Play, el risc és molt baix.

Google vol fabricar totalment els seus mòbils

I segons publica Telegraph, Google vol provar a fabricar el seu propi mòbil al 100%. D’aquesta manera controlaria l’experiència Android en tot el procés, tal com fa Apple. Amb el Nexus va fer una cosa similar, ja que controlava quins components s’havien de millorar en cada versió, però llavors ho feien depenent d’altres fabricants.

També hi ha rumors que apunten que Google estaria treballant en una versió pura d’Android per a mòbils, de la mateixa manera que va fer amb els Chromebooks Pixel, el Pixel C o els Chromecast, ja que d’aquesta manera s’evitarien dependre dels fabricants per actualitzar el programari de cada dispositiu, el que porta amb si molts forats de seguretat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Junts pressiona a Sant Feliu de Guíxols a enllestir la normativa dels patinets

El partit insta al govern que prioritzi i enllesteixi la normativa municipal per regular els patinets elèctrics.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -