14.9 C
Pals
Dijous, 28 març 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 07/03/2017

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -


El Mobile World Congress tanca amb un nou rècord de visites

El Mobile World Congress 2017 ha tancat aquest dijous les seves portes amb una xifra rècord de 108.000 visitants, un 7% més que l’any passat. La bretxa de gènere entre els assistents ha disminuït en aquesta edició, amb un 23% de participació femenina, xifra que creix en un 14% en comparació amb la del 2016. Visitants de 208 països i 2.300 companyies de la indústria mòbil i sectors adjacents com el de l’automòbil, les finances o la salut han protagonitzat quatre dies de trobada internacional a Barcelona.

L’impacte econòmic, segons una anàlisi dels organitzadors, ha estat de 465 milionsd’euros i 13.200 llocs temporals de treball.

Facebook treballa en el “No m’agrada”
Facebook treballa en la implementació d’un botó de ‘no m’agrada’. Com publiquen a TechCrunch, Facebook està fent proves en els comptes d’alguns usuaris amb aquesta nova opció. Els elegits podran valorar individualment les bombolles del xat d’un contacte amb el que parlin a través de Messenger. I entre les maneres de valorar o reaccionar a cada missatge, hi ha l’opció de ‘no m’agrada’.
Facebook porta temps negant el botó del ‘no m’agrada’ perquè no volen ficar molta negativitat en els murs dels seus usuaris, motiu pel qual l’any passat van introduir noves formes de qualificar el publicat a la xarxa social: les reaccions.

IBM comercialitzarà ordinadors quàntics
IBM ho té tot a punt per començar a fer un ús comercial als seus ordinadors quàntics. A través d’una nova divisió anomenada ‘IBM Q’, busquen construir en menys de deu anys nous equips que puguin accedir per Internet i que puguin donar servei a negocis que necessiten processar molta informació. El seu ús fora dels entorns controlats on ara mateix funcionen permetria permetria desenvolupar medicines, analitzar virus, crear intel·ligències artificials o combatre atacs informàtics massius a Internet d’una forma molt més precisa i ràpida.

El que caracteritza un ordinador quàntic és que, en lloc de treballar en codi binari (els uns i zeros que fa servir un ordinador), ho fan en ‘qubits’. Aquests ‘bits quàntics’ poden tenir dos estats alhora (poden ser un i zero alhora), una possibilitat que preveu la física quàntica des de fa temps. A l’hora d’aplicar aquesta ‘lògica’ al món de la informàtica, s’aconsegueixen resoldre problemes a tota velocitat i amb multitud de resultats per a cada variable. Sobre el paper, el que això significa és que els ordinadors seran infinitament més potents i faran càlculs complexos al mateix temps, en lloc d’un darrere l’altre.

Neix Youtube TV
La plataforma de vídeos a internet YouTube ha presentat YouTube TV, un nou servei de televisió d’emissió en línia disponible a través d’una subscripció mensual. En un acte celebrat a la seva seu de Los Angeles, YouTube ha anunciat el nou producte que, per un preu de 35 dòlars (33 euros) al mes, oferirà el contingut en directe o gravat de canals com ABC, CBS, FOX, NBC o ESPN. Amb aquest moviment estratègic, YouTube s’endinsa en la competició amb els serveis de televisió tradicionals per cable o satèl·lit així com amb l’oferta d’emissió en línia de companyies com Netflix o Hulu.

Un comando mal escrit, causa de la caiguda d’Amazon
La caiguda en el servei web d’Amazon, que va afectar dimarts durant diverses hores a diferents web, va ser provocada per un comando mal escrit per un dels seus empleados.Durante unes tasques de manteniment, un col·laborador va voler desconnectar algunes capacitats d’emmagatzematge, ha explicat l’empresa nord-americana de comerç electrònic i serveis de computació en el núvol.
Els problemes es van estendre durant unes quatre hores i els inconvenients van afectar, entre altres, a l’app de fotos snapchat, al web de viatges Expedia i a llocs web de mitjans com BuzzFeed o Medium.

La intel·ligència artificial podrà diagnosticar càncer
Determinar el tipus de càncer d’un pacient és una mica complicat en alguns casos i un motiu pel qual els patòlegs i oncòlegs no es posen sempre d’acord, el que posa la salut del pacient en risc si es comet un error. Per fortuna, pot ser que Google vagi a resoldre aquestes situacions en el futur.
Segons ha publicat la companyia en un informe, han desenvolupat una intel·ligència artificial que pot aprendre a detectar els diferents tipus de càncer i donar un diagnòstic amb un 89% de fiabilitat, el que contrasta amb el 73% d’un metge, xifra que baixa fins el 48% quan es tracta d’un diagnòstic entre diversos experts, segons els documents que maneja la companyia. La intel·ligència artificial compta amb un programari molt avançat de reconeixement d’imatges, el mateix que Google ha utilitzat per als seus cotxes autònom, només que en aquest cas s’utilitza per examinar les imatges en alta resolució de les cèl·lules extretes dels pacients per comprovar si estan afectades pel càncer.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell celebrarà el tradicional Vot de la Vila el dilluns de Pasqua

Fotografia del far de Sant Sebastià | Ajuntament de Palafrugell El proper Dilluns de Pasqua, 1 d’abril, se celebrarà la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -