14.4 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 10/05/2017

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Google llença el seu assistent en castellà

Google ha llençat la primera versió en espanyol del seu assistent virtual, el Google Assistant. De moment només es pot utilitzar dins de Google Allo, l’aplicació de missatgeria que la companyia va desenvolupar l’any passat, però està previst que en els propers mesos arribi també a Google Home, al seu telèfon intel·ligent Pixel i als dispositius que utilitzin el sistema operatiu Android.

De la mateixa manera que Apple ha desenvolupat Siri, Amazon Alexa o Microsoft Cortana, l’assistent de Google -l’únic, per cert sense nom de dona- utilitza la intel·ligència artificial per respondre a les peticions dels usuaris.

Spotify es queixa a la UE d’Apple i Google

Spotify ha presentat, al costat d’altres empreses com Deezer o Rocket Internet, una nova queixa formal a Brussel·les per les pràctiques anticompetitives d’Apple i Google, responsables de iOS i Android, els dos grans sistemes operatius mòbils que copen el 99% de la quota de mercat.

Segons apunten, ambdues empreses aprofiten una “posició privilegiada” per intervenir en el mercat i inclinar la balança a favor seu. Assenyalen concretament que fan servir “alguns” dels seus sistemes mòbils, botigues d’aplicacions i cercadors per a actuar com a “filtres” en lloc de com “accessos” per als usuaris.

La informació prové de Financial Times, que cita els directius de Spotify com a responsables de la carta, en la qual insten a les institucions europees a crear “normes específiques que regulin les interaccions entre plataformes i usuaris”.

Segons el text, la Unió Europea s’està plantejant crear noves normes de conducta específiques per al sector mòbil, així com un organisme independent que atengui aquestes disputes entre grans companyies i competidors menors, com seria el cas d’Apple i Google amb Spotify.

Nou retard en el llançament de l’iPhone 8

Una sèrie de retards en la cadena de muntatge de l’iPhone 8 haurien obligat a Apple a endarrerir encara més el llançament del seu darrer telèfon. Ara està previst per a 2018.

Fa uns dies saltava la notícia que la producció del nou telèfon d’Apple no començaria fins a l’octubre o novembre per un canvi important en les seves característiques. Això, segons el prestigiós analista de telefonia mòbil Kuo, farà malbé les vendes d’Apple en un trimestre clau, el darrer de l’any, ja que molts usuaris s’esperaran al llançament del pròxim telèfon.

Els usuaris de Gmail estan patint un dels atacs de phishing més rellevants. Davant la quantitat de queixes rebudes a través de les xarxes socials per part de les pròpies víctimes, Google ha reconegut que l’atac ha superat les seves mesures de control i protecció i ha donat una recomanació als seus usuaris: només han de obrir els missatges per col·laborar en un document de Google Docs si estan plenament segurs que el remitent és correcte i estaven esperant-ho. Una recomanació, que serveix de fet, no només per a Google Docs, sinó també per protegir-nos de qualsevol amenaça que ens arribi per correu electrònic.

Facebook contractarà més de 3.000 persones per supervisar vídeos

Facebook té previst contractar més de 3.000 persones al llarg d’aquest any per monitoritzar les denúncies de contingut indegut a la seva xarxa social, com els vídeos de suïcidis o assassinats. Ho ha explicat el mateix Mark Zuckerberg, fundador i CEO de l’empresa. Segons ha escrit Zuckerberg en el seu perfil oficial de la companyia, aquests treballadors se sumaran als més de 4.500 que ja revisen les publicacions que poden violar els termes de servei de la xarxa social.
El cofundador de Facebook assegura que també estan construint noves eines per gestionar la seva comunitat.

Alguns ordinadors del Pentàgon encara funcionen amb Windows 95

El Pentàgon manté encara versions molt antiquades de Windows en alguns sistemes de seguretat que són crítics, tal com exposa el web especialitzat en defensa militar Defense One. Segons aquesta publicació, un dels responsables de l’oficina del subsecretari de Defensa d’Energia, Instal·lacions i Medi Ambient, al voltant d’un 75% dels ordinadors encara treballen amb Windows XP, Windows 98 i fins i tot Windows 95, que ja té més de 20 anys a l’esquena.
I, pel que sembla, això no passa només al Pentàgon, sinó també a altres 15 instal·lacions militars del Departament de Defensa.

En un context diferent, això seria un problema immens, atès que aquests sistemes operatius ja no s’actualitzen oficialment i algú amb coneixements suficients podria colar-se en una de les instal·lacions més importants per al govern dels Estats Units. Sembla, però, que els sistemes que funcionen amb aquestes versions tan velles de Windows no estan connectats a Internet, de manera que l’única forma de colar-se en ells seria estar físicament davant del dispositiu i accedir a la seva xarxa tancada, una possibilitat una mica més difícil.

Nova versió de Windows 10

Microsoft ha anunciat una nova versió de Windows 10 que, bàsicament, és més lleugera i limitada en molts aspectes, però que per això mateix exigirà ordinadors menys potents per funcionar a ple rendiment. Una d’aquestes limitacions, com ha confirmat la publicació The Verge, és l’ús per defecte de navegadors d’Internet que no siguin l’oficial de Microsoft o d’altres cercadors.

En altres paraules, no podràs seleccionar Chrome com a navegador favorit ni tampoc podràs buscar amb Google. Es tracta d’un moviment agressiu per part de Microsoft per promocionar l’ús de Edge i Bing, el seu navegador inclòs en Windows i el seu cercador.
No obstant això, ho faran a costa de perjudicar els seus usuaris, ja que la immensa majoria fa servir Chrome com a navegador i Google com a cercador.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Set anys de presó per a un home de Sant Antoni de Calonge que va calar foc a casa amb els seus pares dins

L'Audiència de Girona ha condemnat a un home de Sant Antoni de Calonge a 7 anys i mig de presó per calar foc a la casa on estaven els seus pares. L'acte va ocórrer després d'una discussió familiar i la justícia ha descartat que l'acusat actués sense consciència del que feia, imposant també una ordre de restricció i una multa.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -