10.6 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 13/09/2016

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Llegir sense obrir un llibre
Un equip d’investigadors de l’Institut Tecnològic de Massachusetts ha desenvolupat un sistema basat en radiació terahertz per extreure informació de les pàgines d’un llibre sense haver d’obrir-lo. Aquest tipus de radiació fa referència a un tipus d’ones electromagnètiques la freqüència de la qual es troba entre les microones i la llum infraroja. És capaç de penetrar diferents materials no conductors, com roba, cartró o fusta.

Facebook i l’11S
Aquesta setmana, la xarxa social de Zuckerberg, Facebook, va incorporar el emoji d’un avió per marcar els tràgics esdeveniments de l’11 de setembre de 2001, causant polèmica. Segons explica la versió americana de Gizmodo, no se sap si es tracta d’un algoritme o d’un empleat de la xarxa social l’encarregat d’haver triat l’emoji per a la commemoració d’aquesta data tan assenyalada. La decisió ha causat polèmica, en utilitzar com a símbol d’aquell dia l’avió que va matar 3.000 persones.

Líders en ús de xarxes socials
Els resultats de la 8a edició del ‘Estudio del ADN del Emprendedor’ de l’empresa Hixcox indiquen que les pimes i emprenedors espanyols estan per davant dels Estats Units i de la resta de països europeus enquestats pel que fa a l’ús de les xarxes socials a nivell professional. L’ús més popular entre les pimes espanyoles és l’atenció i relació amb els clients, amb un 47%. Per darrere es troben Estats Units i Holanda, ambdós amb un 41%; i el Regne Unit, França i Alemanya, amb un 35%.

Ciberassetjament a l’escola
Els primers dies del curs escolar són una època clau per augmentar la conscienciació sobre el ciberassetjament, una pràctica que, segons un informe recent de l’ONG Save the Children, pateix un 7% dels estudiants d’entre 12 i 17 anys, ja sigui a través de les xarxes socials o de serveis de missatgeria instantània com Whatsapp. Un dels principals reptes als quals s’enfronten els pares és de la falta de coneixement del món online.

App per comprar peix de temporada
Greenpeace ha presentat una aplicació web per ajudar als compradors i consumidors de peix i marisc a identificar les espècies de temporada i així fomentar un consum sostenible i responsable. El 40% de les espècies de l’Atlàntic i el 90% de la Mediterrània estan sobrexplotades, segons l’ONG ecologista. L’aplicació vol ajudar als consumidors a seleccionar els millors peixos davant la falta d’un etiquetatge correcte en les peixateries. En l’elaboració de la guia han col·laborat pescadors i xefs com Joan Roca, Sergi Arola i Maria Solivellas. La iniciativa parteix d’un estudi previ de Greenpeace que mostrava que els consumidors de productes pesquers valoren el peix sostenible i que estarien disposats fins i tot a pagar més per ell.

Nova versió de la PS4
Sony canvia de tàctica. En lloc de concentrar-se en la venda d’una sola consola de videojocs com va fer durant les últimes dues dècades, la marca japonesa opta per seguir els passos de Microsoft i oferirà una variant de la PlayStation 4 més potent que suporti jocs de realitat virtual i aprofiti el format 4K. La firma japonesa vol demostrar així que l’experiència de jugar davant de la televisió supera la tauleta, el mòbil i, per suposat, el rellotge.

Augment de velocitat
Telefónica augmentarà, de forma gratuïta, la velocitat de connexió dels seus clients de fibra per passar-la de 30 a 50 megues a partir d’octubre. Ho ha anunciat a Santander el president de l’operadora a Espanya, Luis Miguel Gilpérez.
En una trobada amb els mitjans en el marc del XXX Trobada de les Telecomunicacions i l’Economia Digital, Gilpérez ha detallat que les noves altes que es realitzin a partir del pròxim mes ja seran d’aquesta modalitat, a la qual també podran passar-se els clients actuals de 30 Megues que ho desitgin.

Els problemes del Samsung Note7
Una de les notícies de les últimes setmanes són els accidents del Samsung Note 7. I és que una quarentena d’aquests dispositius han fos la bateria. Doncs bé, a grans problemes, grans solucions. Samsung ha aturat la fabricació i la distribució i ha posat en marxa un sistema de substitució.
A l’Estat espanyol han habilitat el telèfon de contacte 900.100.807 (gratuït) i l’adreça de correu electrònic [email protected]. Les substitucions es realitzaran a partir del 19 de setembre.
Els lliuraments de les unitats prerreservadas s’han ajornat també i començaran a partir del 19 de setembre.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -