10.5 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 14/06/2017

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Tecnologia i oci digital 14/06/2017
Loading
/

Un nou sistema permet identificar els passatgers dels vols mitjançant el rostre

Les companyies aèries KLM i JetBlue han començat a provar un sistema mitjançant el qual la identificació dels passatgers es realitzarà a través del rostre. D’aquesta manera s’evitarà la necessitat de portar la targeta d’embarcament i el document d’identitat.

Amb aquest sistema, el passatger simplement s’haurà de dirigir a la porta d’embarcament i aturar-se davant un punt de control en el qual un sistema automatitzat identificarà el rostre i el validarà, donant llum verda a l’embarcament.

Aquest sistema d’embarcament és més ràpid i més segur ja que la identificació biomètrica amb prou feines planteja errors.

Alella prova un sistema de vot electrònic

El municipi maresmenc d’Alella està provant aquests dies un sistema de vot electrònic que ha de servir per escollir el nom del nou espai d’Arts Escèniques de la població. Les votacions es poden fer a través d’un web habilitat per a tal efecte tot i que també es pot fer de forma presencial a través d’uns terminals instal·lats a diferents espais municipals.
El sistema, accessible des de qualsevol dispositiu, demana el DNI del votant i, un cop ha comprovat que està inclòs al cens de votants, envia un codi a un número de telèfon per poder fer efectiva la votació.

La majoria d’apps transmeten dades personals a altres empreses

Un estudi revela que més del 70% de les aplicacions per a mòbils transmeten dades personals a empreses de seguiment com Google Analytics o l’API Graph de Facebook.

L’estudi deixa clar que molt poques aplicacions fan pública la seva política de privacitat i, en cas que ho facin, sol ser mitjançant extensos documents legals que una persona normal no llegeix i molt menys entén.

Quan s’instal·la una nova aplicació, aquesta demana permís a l’usuari abans d’accedir a la informació personal. Això està bé i, a més, hem de tenir en compte que normalment les aplicacions no podrien funcionar sense l’accés a aquestes dades. El problema és que una vegada que l’app té permís per recollir aquesta informació, pot compartir les teves dades amb qui el seu creador vulgui.

Whatsapp deixarà de funcionar en alguns mòbils el 30 de juny

I el pròxim 30 de juny WhatsApp deixarà de funcionar en alguns dispositius mòbils.WhatsApp xifra en un 0,5% el total de terminals en els que no funcionarà la seva aplicació.
Així, qui compti amb una BlackBerry, excepte els últims models amb Android, no podran fer servir Whatsapp. El mateix succeirà amb els Nokia S40 i S60.

Les denúncies per ciberdelictes a Espanya han augmentat un 22,3% el primer trimestre de 2017 respecte al mateix període de l’any passat i els atacs a infraestructures estratègiques de l’Estat s’han multiplicat per set en dos anys, segons les dades de l’Institut Nacional de Ciberseguretat.

El 25% del total d’usuaris ha patit algun tipus de ciberatac, un percentatge lleugerament superior a la mitjana europea (21%), segons Eurostat. Algunes autoritats nacionals en el tema han advertit que Espanya no compta amb el pressupost adequat per afrontar aquest tipus d’amenaces. Tres de cada quatre empreses han estat atacades en els últims cinc anys.

Google es ven la seva divisió de robòtica

Alphabet, l’empresa matriu de Google, vendrà Boston Dynamics a SoftBank, una companyia japonesa de tecnologia i telecomunicacions, per una xifra encara per confirmar.

Els primers rumors sobre la possible venda de la divisió de robòtica avançada de la companyia van sorgir el passat març de 2016. Amb la seva venda, queda clar el desinterès de Google per aquestes tecnologies, malgrat els impressionants resultats de les mostres dels treballs que s’han fet en aquesta àrea.

El nou iOs d’Apple sabrà si el mòbil és de segona mà

Amb l’anunci d’iOS 11, Apple ha introduït noves mesures de seguretat en els seus dispositius, com el bloqueig d’anuncis o la possibilitat d’activar opcions de privacitat que les apps no ofereixen per defecte.

No obstant això, també ha desenvolupat una nova mesura de protecció que pot sonar una mica sospitosa. Es tracta del DeviceCheck, que permet que les aplicacions puguin identificar i seguir el rastre d’un iPhone, fins i tot quan l’usuari ha decidit esborrar aquesta app o quan qui fa servir el telèfon no és l’usuari original, sinó una altra persona que l’hi ha comprat.

Neix a Barcelona un centre de pensament crític sobre tecnologia

Neix a Barcelona, LaT, un centre de pensament i pràctiques crítiques sobre tecnologia, subjectivitat i societat. Segons expliquen al seu web, són un catalitzador de projectes i comunitats d’aprenentatge, investigació, desenvolupament i prototipat tecnològic orientat a la transformació social i el bé comú.

Alguns dels objectius del projecte, situat a l’edifici Media-TIC, al 22@ de Barcelona, són analitzar des d’un punt de vista crític els models de producció i l’ús de les tecnologies avui en dia o promoure projectes de pensament i investigació de tecnologies lliures per al bé comú.

Microsoft presenta la seva nova consola

Microsoft ha donat a conèixer nous detalls de la seva nova consola, fins ara coneguda com a Project Scorpio, que des d’aquest moment rep el nom de Xbox One X, així com més de 40 títols que arribaran al mercat, compatibles amb Xbox.

Presentada com “la consola més potent del món”, Xbox One X és compatible amb tots els accessoris i jocs de Xbox One. La consola és, a més, la més petita que han construït, fins i tot amb tots els avenços que integra. Arribarà al mercat amb un preu de 499 dòlars.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×27 – 24 abril 2024

TRACKLIST MILEY CYRUS, ELTON JOHN I MÉS – NOTHING ELSE MATTERS QUEENS OF THE STONE AGE – THE EVIL HAS LANDED BON...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -