19.9 C
Pals
Dijous, 28 març 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 17/05/2017

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Nova versió del virus Wannacry

Les autoritats xineses han anunciat que han descobert una nova mutació del virus WannaCry, responsable del ciberatac a escala mundial que ha afectat més de 179 països i uns 230.000 ordinadors des de divendres, segons informa el diari oficial Global Times.

L’Administració del Ciberespai, el Departament de Seguretat Pública de Pequín i la Comissió Municipal d’Economia i Tecnologia de la Informació de Pequín van emetre diumenge un comunicat en el qual van assegurar que aquesta nova versió del virus, WannaCry 2.0, s’ha saltat les mesures de seguretat implantades després del primer atac.

Espanya és el 16è país del món amb més infeccions pel virus

I en relació amb aquest mateix tema, aquest dimarts hem conegut que Espanya ocupa la posició 16 de la llista de països afectats per les diferents variacions del virus amb 1.200 infeccions.
Els països més afectats són la Xina, Rússia, Estats Units i Regne Unit, on hauria afectat a sistemes o xarxes que podrien haver impactat en serveis essencials de salut, transport o sistema financer, si bé aquestes infraestructures no eren l’objectiu principal del ciberatac.

Un jove britànic de 22 anys frena l’expansió del Wannacry

Un jove programador britànic de 22 anys va frenar desde casa seva la propagació del virus evitant la infecció d’uns 100.000 ordinadors més. A grans trets, el jove va descobrir una errada de programació en el codi del virus que li va permetre endevinar que si registrava un domini fictici que el virus feia servir per aturar la seva pròpia propagació, aconseguiria frenar la seva expansió. Tot plegat li va costar menys d’11 dòlars i unes quantes hores de feina. Ara, el noi col·labora amb el departament de seguretat britànic.

Microsoft alerta els governs per no actualitzar els sistemes operatius

No deixem encara aquest tema, perquè Microsoft ha criticat als governs de tot el món per els seus mètodes de “acumulació de vulnerabilitats” .El president i principal assessor legal de Microsoft, Brad Smith, ha advertit en el bloc oficial de la companyia tecnològica que l’apilament de vulnerabilitats informàtiques per part dels governs s’ha convertit en un patró emergent que causa danys generalitzats quan la informació es filtra.

Smith ha comparat l’atac del programa maligne WannaCry al robatori d’armes convencionals a l’Exèrcit nord-americà per exigir als governs que canviïn els seus mètodes i s’adhereixin a les mateixes normes que regeixen el món físic.

Facebook es llença a la TV

Facebook té una nova ambició: la televisió. Entrarà així a competir amb Amazon, YouTube i Netflix, que ja produeixen contingut de qualitat per les seves plataformes. Facebook espera estar a punt per començar a emetre des de mitjans de juny.

S’estrenarà amb una vintena de programes diferents amb dos enfocaments. Seran shows de qualitat, amb alt cost de producció, més propers al que es veu a la televisió de pagament, i, d’altra banda, uns episodis més curts, d’una durada d’entre cinc i 10 minuts, de manera que puguin completar 24 hores de programació continuada.

Apple també ha anunciat dos programes, encara que sense una data clara de sortida.

Comdemnat per jugar a Pokémon dins d’una església

Un jutge ha condemnat a un famós youtuber rus per incitar a l’odi amb vídeos antireligiosos després de gravar-se jugant a Pokémon Go en una església. Ruslan Sokolovski, de 22 anys, encara no ha rebut sentència, però podria enfrontar-se a una condemna d’entre tres i cinc anys de presó.

Tal com informa BBC News, Sokolovski va publicar un vídeo en què se’l veia jugant a Pokémon Go a l’interior de l’Església de Tots Sants de Yekaterinburg, la seva ciutat natal, a l’agost de 2016, quan el fenomen al voltant del videojoc estava a l’alça. El vídeo era, en certa mesura, una resposta a les noves multes que el govern estava posant als que insultessin les creences dins de llocs religiosos.

L’FBI va pagar 900.000 dòlars per hackejar un iPhone

L’FBI va pagar 900.000 dòlars (al voltant de 824.000 euros) perquè una firma especialitzada en seguretat desbloquegés l’iPhone del terrorista de San Bernardino, xifra que l’organisme havia ocultat i que diversos mitjans de comunicació van denunciar el passat mes de febrer.

Amb la confirmació d’aquesta dada, es tanca la història al voltant del hackeig de l’iPhone 5C, que l’FBI va fer sense Apple, ja que la companyia no va voler col·laborar amb un tema que considerava contraproduent per a la resta dels seus usuaris.

Noves funcions d’Snapchat

Snapchat ha anunciat una sèrie de canvis a l’aplicació, entre els quals hi ha el que qualifiquen d'”infinit” en les publicacions o “snaps”. A partir d’ara, els usuaris tindran l’opció de “permetre al receptor disfrutar d’un ‘snap’ tant temps com vulguin”.

En un article a la seva pàgina web, Snapchat assenyala que, un cop el receptor hagi acabat de veure la publicació i el tanqui, s’eliminarà com és habitual”.

L’aplicació també ha incorporat un “esborrador màgic” a les seves imatges que creen els seus usuaris.

Rècord de retuits amb premi

Un adolescent nord-americà ha batut el rècord mundial de retuits. La piulada de Carter Wilkerson, un estudiant de secundària de Nevada, ha superat la que fins ara tenia el rècord, un tuit amb una fotografia on apareixen diverses estrelles de Hollywood com Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Julia Roberts, Maryl Steep, Brad Pitt o Angelina Jolie.

Wilkerson va enviar un missatge a la cadena de menjar ràpid Wendy’s preguntant quants retuits li demanaven per servir-li nuggets de manera gratuïta durant un any. La cadena li va contestar amb una xifra exagerada, 18 milions. Doncs bé, el noi els ha aconseguit.

La cadena de menjar ràpid s’ha compromès a donar 100.000 euros a una organització dedicada a trobar cases d’acollida per a nens i li ha concedit el seu desig a Wilkerson: nuggets gratuïts durant un any.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palamós aplica un sistema d’informació per a incrementar l’estalvi energètic

Instal·lació de les plaques fotovoltaiques a l'edifici de l'Ajuntament de Palamós|Ajuntament de Palamós L’Ajuntament de Palamós compta amb un aplicatiu...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -