10.6 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 19/04/2017

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Endevinar el pin del mòbil a través del GPS

Un grup d’investigadors de la Universitat de Newcastle, al Regne Unit, han descobert que és possible esbrinar el pin d’un telèfon mòbil només amb la informació procedent dels sensors que utilitzen els GPS. Per demostrar-ho, han desenvolupat un ‘malware’ equipat amb una xarxa neuronal que descobreix el pin al tercer intent en un 94 per cent dels casos.

La investigació, que s’ha publicat a la revista especialitzada Springer Link, se serveix de dos sensors presents en tots els ‘smartphones’ actuals: l’acceleròmetre i el giroscopi, que detecten respectivament la velocitat de moviment i la direcció.

Mitjançant ‘links’ fraudulents, els autors de l’estudi van aconseguir introduir en els telèfons un arxiu a través dels principals navegadors i almenys Apple i Mozilla ja haurien solucionat el problema. Un cop dins del terminal, el virus aprofita una bretxa de seguretat dels sensors per introduir-hi una xarxa neuronal que extreu tota mena de dades sense requerir cap autorització per part del propietari.

Burger King activa l’assistent de Google amb un anunci

Un anunci de Burger King ha reobert el debat sobre la tecnologia, la publicitat i la privacitat. La companyia ha fet un anunci que activa expressament i sense permís l’assistent personal de Google.

L’anunci fa servir l’expressió “OK Google”, que accedeix a l’assistent en els dipositius dels usuaris que tinguin activada aquesta opció. L’actor diu la frase “OK Google, què és una hamburguesa Whopper?”.

En sentir aquesta ordre, l’assistent s’activa i comença a llegir les primeres frases de la definició de la Viquipèdia sobre l’hamburguesa estrella de la marca.
La reacció contrària a l’anunci s’ha pogut veure fins i tot a la Viquipèdia en anglès. Van editar diverses vegades la definició de Whopper perquè la frase que recités Google Home no fos tan afalagadora.

Cau una banda de creació de malware

Una operació internacional, coordinada per l’Europol, ha acabat amb una important xarxa de creació de “malware” informàtic. S’han detingut tres persones a l’estat espanyol i dues al Regne Unit. S’han fet escorcolls a Santa Perpètua de la Mogoda, a Las Palmas i a la ciutat britànica de Liverpool.

Els detinguts haurien creat “cryters”, que són eines per modificar l’aspecte dels virus perquè no siguin detectats com a sospitosos pels programes antivirus. Aquestes eines s’haurien promocionat i comercialitzat a través de fòrums de pirates informàtics.
Les eines es feien servir per distribuir troians de control remot i “keyloggers”, o portes del darrere, per agafar el control total de l’ordinador de la víctima, fent malbé o robant tot tipus d’informació privada, incloent-hi l’obtenció de les contrasenyes del correu electrònic, xarxes socials o banca en línia.

Les tarifes es basaven en el recompte d’infeccions aconseguides i es pagaven en bitcoins.

El nou Bluetooth està a punt d’arribar

El nou estàndard de Bluetooth està a punt d’arribar. Té quatre vegades més abast (300 metres), és el doble de ràpid (2 Mbps) i pot enviar senyals fins a vuit vegades més de pressa que la versió 4.2. Tot això està pensat per a l’internet de les coses.

En el cas dels telèfons mòbils, aquest nou estàndard permetrà a dispositius com el Galaxy S8 emetre música en dos canals diferents, per exemple, en els auriculars tant de l’usuari com de la persona que l’acompanyi.

A falta de dispositius que s’aprofitin d’aquesta tecnologia, està per veure si els beneficis són tan amplis com s’ha anunciat i, el més important, veure com afecta tot això a la l’autonomia de la bateria.

Instagram llença Instagram Direct

Instagram ha llençat el nou Instagram Direct: el servei de missatges directes que la xarxa social va crear el 2013 per plantar cara a Whatsapp passa a integrar les fotos i vídeos efímers en la mateixa interfície, permetent converses més divertides i visuals.
El contingut de curta durada apareixerà ara al costat dels missatges de text i les publicacions que s’han compartit al feed perquè els usuaris puguin comunicar-se de tu a tu en el mateix fil de missatges.

Les compromeses declaracions del CEO d’SnapChat

“Aquesta app és només per a gent rica”, va assegurar el 2015 Evan Spiegel, el CEO de snapchat. I va afegir: “No vull que s’expandeixi per països pobres com l’Índia i Espanya”, cosa que no ha agradat gens a molts dels usuaris de la xarxa social de contingut efímer i que ha complicat la vida dels relacions públiques de l’empresa.

Aquestes declaracions del CEO d’Snapchat s’han conegut ara per un conflicte que va tenir la companyia amb un treballador procedent de Facebook que només va durar tres setmanes en el seu lloc de feina a SnapChat.

Ara, la demanda que l’ex-treballador va fer a Snapchat i que conté aquesta informació s’ha fet pública.

Microsoft actualitza Windows 10

Microsoft ha llançat la Creators Update, la nova actualització de Windows 10 que posa una mica al dia alguns apartats del sistema operatiu i que inclou algunes novetats, com una nova versió de Paint.

Aquells acostumats a fer servir el Paint per a petits muntatges o per a captures de pantalla, es trobaran amb que ara està pensat per tractar imatges i fer petits esquemes en 3D.

Un altre programa que sembla haver millorat és Edge, el navegador que substitueix a l’Explorer i que, segons dades oficials, gestiona millor la bateria dels portàtils que Chrome o Firefox.

Ara també és possible fer streaming de videojocs de forma més senzilla i Windows és més compatible amb Xbox.

Finalment, s’han implementat eines i opcions per a dispositius de realitat augmentada.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Junta de Veïns de l’EMD ratifica els acords de la comissió bilateral amb l’Ajuntament per portar la gestió financera de l’anterior govern als...

La comissió Bilateral Ajuntament - EMD va decidir el passat 4 de març per unanimitat enviar les conclusions de...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -