16.1 C
Pals
Dijous, 28 març 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 28/06/2016

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Brexit del Regne Unit, no ha deixat indiferent a ningú. I menys internet. Google ha publicat algunes de les preguntes més recurrents que els usuaris britànics han fet al buscador en els darrers dies.

Per exemple:

Què significa deixar la UE?
Què és la UE? (Aquesta és interessant)
Què passarà ara que deixem la UE?

Una dada ben curiosa és que han augmentat les cerques sobre com aconseguir un passaport irlandés i les cerques sobre com i on comprar or han augmentat un 500%. Curiós, si més no, tot plegat no?

Parlant de curiositats…us ha passat alguna vegada de tenir un petit accident peatonal per anar mirant el mòbil? Ara es veu que a la ciutat de Seül això serà una mica més difícil que passi perquè han estrenat senyals de trànsit per a peatons amb smartphone. Són senyals que estan col·locades al terra, així l’usuari no ha d’aixecar la vista. Però no són els primers ja que l’abril passat la ciutat alemanya d’Augsburgo ja va instal·lar semàfors al terra per a peatons amb mòbil. I a Sidney han començat a provar els semàfors arran de terra per evitar atropellaments. Tot sigui per seguir hiperconnectats.

Parlem ara de seguretat. Si ets usuari de Netflix hauràs rebut un avís per canviar amb urgència la teva contrasenya. I és que la plataforma de sèries i películes online ha demanat als seus usuaris que canviïn la contrasenya d’accés per precaució i pels problemes que altres grans companyies d’internet han tingut recentment.
Per exemple, a principis de juny, MySpace va confirmar que li havien robat 360 milions de comptes, amb mail, nom i contrasenya de cada usuari que després s’havien posat a la venda en fòrums de hackers.

Darrerament Linkedin també va invalidar les contrasenyes de 100 milions d’usuaris després d’un problema de seguretat que va tenir el 2013. I fins i tot Twitter ha tingut problemes recentment. Per cert, que Twitter ha habilitat una funció per tal que puguis saber si el teu compte ha estat piratejat. Si en el quadre de cerca introdueixes el teu email els resultats et diran si el teu compte forma part d’alguna base de dades de cibercriminals.

Més Twitter, però ara en clau positiva. La xarxa social de l’ocellet ha anunciat que incorpora els stickers a les fotos que es tuitegin. Així, quan a partir d’ara afegim una imatge a un tuit, la xarxa social permetrà afegir emojis, accesoris i elements decoratius. Aquesta novetat s’afegeix a l’eliminació de la penalització en el número de caracters per a enllaços, fotos i mencions i també a l’augment del límit dels segons per als vídeos.

Acabem amb una curiositat americana. Has de viatjar properament a Estats Units? Poder et demanen el teu perfil de Facebook o Twitter, o Google +. La US Customs and Border Protection, l’organisme encarregat de la seguretat fronterera al país ha fet una petició formal al Registre Federal per tal que al passaport s’inclogui un camp extra per als perfils de les xarxes socials. De moment, això sí, opcional.

 

Imatge: https://pixabay.com/es/warnschild-peatonal-calle-signo-1085950/

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell celebrarà el tradicional Vot de la Vila el dilluns de Pasqua

Fotografia del far de Sant Sebastià | Ajuntament de Palafrugell El proper Dilluns de Pasqua, 1 d’abril, se celebrarà la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -