14.6 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 10/01/2017

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Tecnologia i oci digital 10/01/2017
Loading
/


Un Pendrive de fins a 2 Tb

Kingston ha anunciat el llançament d’un pendrive capaç d’emmagatzemar dos terabytes de dades, convertint-se en l’USB amb més capacitat del món. El dispositiu s’ha presentat en el marc de la fira tecnològica CES de Las Vegas, la més important del sector a nivell mundial.
Amb el nou pendrive, es poden emmagatzemar 70 hores de vídeo 4K, 1.600 pel·lícules en qualitat 720p HD o 500 en qualitat 1080 HD. A més, el fabricant ha dotat al dispositiu d’una coberta de metall d’aliatge de zinc per fer-lo més resistent als cops. A més compta amb un estàndard que permet velocitats de transferència de fins a 5 Gbps.
El nou pendrive sortirà a la venda al febrer i estarà disponible amb capacitats d’1TB i 2TB, però encara no es coneix el preu.

Telegram ja permet esborrar missatges remots

Telegram ha donat la benvinguda a l’any nou amb la versió 3.16 de la seva app. La principal és la possibilitat de rescatar missatges compartits en xats i grups, el que implica eliminar-los dels dispositius dels destinataris sempre que no hagin passat més de 48 hores des de l’enviament. Fins al moment, durant aquest mateix període de temps, Telegram permetia corregir missatges ja enviats, amb la particularitat que el receptor era advertit que aquest contingut havia estat editat. A més, abans d’aquesta actualització l’aplicació ja comptava amb l’opció d’esborrar missatges dels terminals dels destinataris si les converses havien estat mantingudes en els anomenats “xats secrets”, on també és possible compartir missatges que s’autodestrueixen, a l’estil de snapchat . Una beta recentment filtrada de WhatsApp per iPhone deixa oberta aquesta mateixa possibilitat.

YouTube, Facebook, Twitter i Microsoft, units contra el terrorisme

YouTube, Facebook, Twitter i Microsoft s’han unit per treballar juntes i identificar i eliminar el contingut extremista de les seves pàgines. Les companyies compartiran informació i crearan una base de dades amb els vídeos i imatges que promouen el terrorisme. Fins ara, les grans companyies s’havien negat a cooperar amb les autoritats en la seva lluita contra el terrorisme.
Segons aquest nou acord, quan una d’aquestes quatre tecnològiques identifiqui en les seves xarxes alguna peça amb contingut extremista, la registrarà a la base de dades que comparteix amb les altres, de manera que podran utilitzar aquesta informació per localitzar i eliminar aquest mateix vídeo o imatge de la seva plataforma.

Huawei incorpora l’assistent virtual d’Amazon al seu proper telèfon

El primer telèfon amb l’assistent virtual d’Amazon de sèrie sortirà del catàleg de Huawei. La companyia ha confirmat a la fira CES de Las Vegas que el Huawei Mate 9 inclourà Alexa en la versió americana del telèfon.
Es tracta de l’enèsim producte d’electrònica de consum presentat a la fira amb aquesta funcionalitat però l’anunci té especial rellevància en un any en què Google ha decidit mantenir el seu assistent virtual Google Assitant com una característica exclusiva dels smartphones Pixel, la seva marca pròpia.

Bones xifres de vendes de la PS4 per Nadal

Sony ha obert l’any compartint les seves bones xifres de vendes en el panorama dels videojocs. Segons les seves dades, ha venut 6,2 milions de PlayStation 4 durant el Nadal, entre el 21 de novembre de 2016 i l’1 de gener de 2017. La xifra total de PS4 ascendeix amb aquesta empenta a la fi de 2016 els 53,4 milions de videoconsoles venudes a tot el món des del llançament el 2013. Per la seva banda, el nombre de còpies venudes de videojocs arriba als 50,4 milions a nivell global.

Rècord de facturació dels jocs per mòbils

Un estudi de Sensor Tower que publica The Wall Street Journal assenyala que entre Nadal i Cap d’Any, es van gastar 926 milions d’euros en jocs per mòbil. Títols com Clash Royale, Clash of Clans o Candy Crush Saga van ingressar un 53% més que en el mateix període del 2015. La immensa majoria d’estudis que treballen en jocs per iOS i Android llancen descomptes i esdeveniments per Nadal.

Un altaveu d’Amazon podria ajudar a resoldre un crim

Els dispositius connectats a Internet ara tenen un ús inesperat: resoldre crims. Segons The Information, la policia de Bentoville, Arkansas, compten amb que Amazon els ajudi a aconseguir la informació registrada per un altaveu Echo per tal d’investigar un assassinat. Segons la informació facilitada, James Andrew Bates, principal sospitós, va ser acusat de matar en primer grau a Victor Collins a la banyera de casa seva. La policia, però, té problemes per demostrar que Bates era al lloc del crim en el moment en què aquest va passar. Per això, volen utilitzar els múltiples aparells connectats a la casa de Bates, que inclouen un Echo d’Amazon que podria haver registrat les hores d’estada de l’acusat gràcies als controls de música que té programats. Si Bates hagués canviat de cançó en algun moment de la nit, podria demostrar-se que va estar al seu pis en el moment de la mort de Collins.

Els internautes espanyols, els que més naveguen per la xarxa amb el mòbil

Un 93% dels usuaris d’Internet espanyols naveguen per la xarxa a través del seu telèfon mòbil, la proporció més alta de tota la Unió Europea, per davant Xipre, Països Baixos i Croàcia. Són dades publicades per la oficina europea d’estadística Eurostat. Aquest estudi subratlla que els ‘smartphone’ han estat els dispositius més usats en tots els països per accedir a Internet en 2016, excepte a República Txeca, Estònia, Lituània, Polònia i Eslovàquia, on es van veure superats pels ordinadors portàtils.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -