9.7 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 14/02/2017

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Més seguretat a Whatsapp

WhatsApp ha anunciat la verificació en dos passos a Android, iPhone i Windows Phone.
Es tracta d’una mesura de seguretat que WhatsApp ofereix de forma opcional mitjançant la qual, quan es vulgui activar l’aplicació de missatgeria en un nou
mòbil (encara que tingui el mateix número de telèfon), es demana a l’usuari una contrasenya que verifiqui la titularitat del compte. És a dir, que en l’eventual cas que perdem el nostre número de mòbil i el tingui un nou usuari, aquest no podria accedir als nostres WhatsApps perquè necessitaria aquesta contrasenya.

La verificació en dos passos és la mesura que més seguretat proporciona als nostres comptes a Internet i els diferents serveis associats segons els experts.

Adaptive s’instal·la a Barcelona

Adaptive, una empresa tecnològica del Regne Unit, ha decidit obrir una nova seu per a cobrir tot Europa a Barcelona. L’obertura de la nova oficina ha suposat la creació de 16 llocs de treball i, segons informa el Departament d’Empresa i Coneixement, l’objectiu de la companyia és doblar el nombre de professionals i tancar el 2017 amb 30 treballadors, la majoria desenvolupadors informàtics.
Adaptative està especialitzada en la creació de programari per a entitats bancàries i les anomenades plataformes fintech.

Nous i cars iPhones aquest 2017

Aquest 2017 hi haurà tres nous iPhone i un d’ells serà especialment car i tindrà un disseny renovat.
Una de les seves característiques seria la càrrega sense fils. D’aquesta manera, la companyia busca cridar l’atenció i diferenciar una mica més als iPhone 7S i 7S Plus dels seus antecessors.
Aquest sistema de càrrega, que no està clar si substituirà els cables per complet, ha estat tot un repte per Apple. El procés de fabricació dels terminals s’ha encarit a causa dels problemes que presentava la calor extra generat per la càrrega sense fil i el sensor tàctil de la pantalla. Com a conseqüència d’això, els analistes apunten que el el més car dels nous iPhone, podria pujar a més de 1.000 dòlars.

Snapchat blinda la seva aplicació

Segons publica Bloomberg, snapchat ha contractat un expert en seguretat. Snap vol protegir el codi de la seva aplicació i dels seus serveis de manera que Facebook o qui sigui no ho tingui tan fàcil per fer ‘enginyeria inversa’, o el que és el mateix, que no puguin saber com funciona una aplicació realment per, després, fer servir aquests coneixements per crear la seva pròpia versió. És posible, però, que snapchat hagi pres aquestes mesures massa tard. Segons un informe publicat per TechCrunch recentment, Instagram li ha trepitjat una bona part del seu negoci, que ha vist com baixava entre un 15% i un 40% entre els usuaris de la seva xarxa social.

Mesures de Twitter contra els “trolls”

A partir d’ara no totes les respostes a un missatge seran visibles a Twitter. La xarxa social començarà a filtrar els missatges de baixa qualitat, l’spam o els “tweets” que continguin insults o amenaces en un intent de frenar els atacs personals i abusos que rutinàriament es produeixen a la plataforma.

Missatges o imatges ofensives seguiran estant disponibles, però separats en una pestanya anomenada “respostes menys rellevants” que romandrà oculta tret que els usuaris decideixin expandirla. No és l’única mesura que la companyia prendrà per frenar els comportaments agressius. Twitter tindrà a partir d’ara una “recerca segura”, que elimina dels resultats tweets amb paraules ofensives o imatges polèmiques. Aquest filtre podrà ser activat i desactivat a voluntat per cada usuari. També tractarà d’impedir que els usuaris que hagin estat expulsats del servei tornin a registrar-se a la xarxa social.

S’incendia una fàbrica de Samsung

Una fàbrica de Samsung a la Xina que fabrica les bateries dels seus dispositius, s’ha incendiat per culpa d’unes deixalles de producció i bateries defectuoses, tal com han comunicat els serveis d’emergència xinesos i la pròpia empresa. El foc no ha provocat importants danys materials ni ferits. La producció habitual tampoc ha patit cap contratemps d’importància. L’incendi va començar en una zona de la fàbrica destinada a les deixalles de producció, entre els quals s’inclouen les bateries defectuoses, de manera que la producció de components no s’ha vist alterada pel foc. El departament de bombers de la ciutat xinesa de Tianjin ha confirmat que les bateries van ser les culpables de l’incendi. En total, van fer falta 110 bombers i 19 camions d’aigua per apagar l’incendi.

Serà possible accedir a continguts de pagament a tot Europa

Viatjar a un altre país europeu deixarà de suposar, properament, l’apagada automàtica de molts dels serveis en línia pels que els usuaris han pagat. Representants de les tres grans institucions de la UE, Consell, Parlament i Comissió, han aconseguit un acord per acabar amb les barreres transfrontereres que impedeixen, per exemple, que molts espectadors puguin veure en el seu dispositiu mòbil determinades retransmissions esportives fora del seu país malgrat estar subscrit al canal que les emet per no tenir disponible la seva ubicació. La mesura també acabarà amb els obstacles en altres plataformes de continguts com e-books o videojocs.

l’iPhone deixa de ser el telèfon més venut a la Xina

L’smartphone més venut l’any passat a la Xina, el major mercat mundial del sector, va ser l’OPPO R9, anomenat F1Plus fora de les seves fronteres. Segons un informe publicat per l’empresa de consultoria Counterpoint, el vaixell insígnia de OPPO va vendre ni més ni menys que 17 milions d’unitats en 2016. Així, el model va aconseguir una quota de mercat del 4%.

És la primera vegada en quatre anys que l’iPhone perd el lideratge, i ho fa amb una caiguda espectacular: el 6s es va quedar amb només un 2% de quota de mercat -la versió Plus s’ha de conformar amb l’1% -, i les vendes d’Apple van retrocedir un 21%. A l’extrem oposat, OPPO va ser la marca amb un major creixement, ni més ni menys que un 109%.

Microsoft desenvolupa eines per afavorir la interacció entre humans i robots

Microsoft acaba d’alliberar una sèrie de 25 eines que permetran als desenvolupadors canviar la forma en què humans i màquines ens relacionem.

La combinació entre intel·ligència artificial i reconeixement de llenguatge natural pretén fer que es facin servir noves interfícies sense tenir la sensació d’estar davant d’alguna cosa artificial. Aquestes eines, que porten el nom de Microsoft Cognitive Services, han de permetre detectar l’estat d’ànim dels usuaris, entendre diferents idiomes, accents i girs, així com permetre que més professionals, sense experiència prèvia s’uneixin a aquest camp.

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -

El Club Hoquei Palafrugell no pot fallar

Els baixempordanesos han baixat fins a la cinquena posició, ja que tant Taradell com Igualada s'han situat per davant amb un punt més
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -