5.9 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

Tornen les jornades gastronòmiques de la tòfona, malgrat ser una temporada complicada

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ja estan en marxa les cinquenes jornades gastronòmiques de la tòfona a Pals. S’han presentat al restaurant Sol Blanc, amb la presència de xefs dels quatre establiments que hi prenen part: Sa Punta, La Pahissa del Mas Pou, Es Portal i el mateix Sol Blanc. Aquesta cinquena edició de les jornades gastronòmiques de la tòfona s’allargarà fins a mitjans de febrer.

Enguany, però el clima no ha ajudat i el preu s’ha disparat. L’escassesa de tòfona ha fet pujar el preu, que pot arribar als 1200 i 1500 euros. Per això, s’han pensat plats per facilitar que més gent hi tingui més accés. Aquesta és la segona temporada que el clima advers fa que la producció de tòfona hagi estat per sota del que sol ser habitual.

Durant la presentació s’ha pogut fer un tast d’un arròs de l’Estany de Pals amb pop i salsitxa acompanyat amb tòfona i també xuixo amb crema tofonada, acompanyat de vi i cava dels cellers col·laboradors. La proposta gastronòmica és diferent a cada restaurant i en conjunt es poden tastar una trentena de plats diferents elaborats amb tòfona.

També s’ofereix la possibilitat d’afegir tòfona a plats habituals de la carta de cada restaurant. Amb aquesta fórmula es busca que la tòfona sigui un element gastronòmic de gran qualitat més que no pas considerar-la com un ingredient principal.

A l’acte de presentació hi havia representants del celler Titiana i del celler Mas Geli, que juntament amb el celler Mas Oller, col·laboren amb les jornades. També hi han estat presents Iolanda Bustos de La Calèndula i Toni Vallory, en representació de Girona Bons Fogons.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -