15.2 C
Pals
Dimarts, 16 abril 2024
- Publicitat -

Un grup de socis del Club Nàutic Port d’Aro es manifesten en contra de la construcció d’un nou espigó a Punta Prima

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

n grup de socis del Club Nàutic de Port d’Aro, autoanomenats ‘Indignats Nàutic Port d’Aro’, s’han manifestat aquest dissabte contra el projecte que vol tirar endavant la nova junta del club nàutic: construir un nou espigó 75 metres més gran que l’actual davant del paratge protegit de Punta Prima. Amb el lema ‘Junta Dimissió’, els manifestants han mostrat el seu rebuig i han explicat que la iniciativa de la junta directiva només respon a “interessos immobiliaris i especulatius”. A més, amb la nova concessió pels propers 25 anys, la junta també vol eliminar 250 amarratges, deixant fora les embarcacions de petita eslora per prioritzar l’espai per a d’altres de més grans.

A principis de setembre, una part dels socis d’aquesta institució ja va donar a conèixer que el Club Nàutic Port d’Aro havia projectat la construcció d’un nou espigó de 75 metres davant del paratge protegit de Punta Prima. Aquest dissabte, un grup de socis s’han manifestat davant les oficines del club per mostrar que estan en contra d’aquest projecte que, tal com afirmen, perjudicarà el medi ambient de la zona i va en contra dels interessos dels propietaris d’embarcacions petites.

La manifestació que tenia com a lema ‘Junta Dimissió’, ha volgut mostrar l’oposició que hi ha entre una part dels socis. Un projecte que forma part de la concessió pels propers 25 anys que ha presentat la junta directiva. De moment uns 250 socis són contraris a dos dels principals pilars de la inciativa. Concretament, d’una banda la junta directiva vol construir un nou espigó 75 metres més gran que l’actual i, d’altra banda, volen suprimir 250 dels 825 amarratges actuals eliminant els que estan destinats per a vaixells més petits (de fins a 8 metres d’eslora) i prioritzant l’espai per a embarcacions més grans.

Segons el grup de socis indignats, la iniciativa ja compta amb l’aprovació de la direcció de Transports i Mobilitat de la Generalitat però encara no disposa dels permisos locals com el pla especial i els projectes d’obres. Els treballs, que tenen un pressupost de 22 milions d’euros, aniran a càrrec d’una unió temporal d’empreses, una UTE, entre el mateix Club Nàutic i la companyia Serra i Mías SA.

De moment, el grup de socis disconformes ja ha reunit 120 signatures per demanar que es faci una assemblea extraordinària per tractar a fons aquest tema. La junta directiva encara no l’ha convocat. Al mateix temps, ja són 250 el nombre de socis que s’han agrupat dins d’aquesta nova plataforma que busca anul·lar i deixar sense efecte aquest projecte. En principi, part dels membres del club tenen previst reunir-se aquesta tarda, pels volts de les sis, a l’Hotel La Terrassa de Platja d’Aro per compartir idees i buscar les millors fórmules per aturar el procés amb l’ajuda d’advocats i arquitectes.

Segons ha detallat el portaveu del grup de socis indignats, Rafael Arau, el nou espigó que pretenen construir causarà un greu impacte “ecològic, paisatgístic i ambiental” al sector de la Punta Prima, un espai declarat Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de Patrimoni Històric i que també consta com a espai protegit segons el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Platja d’Aro.

“La situació també resulta especialment perjudicial per als amarradors que tenen un habitatge dins d’aquesta zona ja que per a ells no és viable dur l’embarcació a un altre port”, ha explicat el portaveu. En aquesta línia, Arau ha lamentat que la junta directiva només pensi en construir un port per als “vaixells de luxe”, deixant de banda els pescadors o veïns de la zona que des de fa dècades tenen una embarcació en aquest indret del Baix Empordà. “Obrirà la porta a l’especulació immobiliària a la zona”, ha alertat el portaveu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El cicle ‘Benestar Cultural’ arriba a les comarques gironines per vincular activitats de benestar amb espais patrimonials

Del 4 de maig al 2 de juny se celebrarà aquest cicle repartit en deu activitats pel territori.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -