Anna Ferrer: “Cantares”

Anna Ferrer (Menorca, 1993) és una cantant i compositora menorquina vinculada a la música des dels seus 3 anys. Es dedica professional al sector cultural des de la seva incorporació al grup de folk S’Albaida, l’any 2008, amb qui grava dos discs (Xalandria i Soldemà) i es posa en contacte amb referents com Eliseo Parra i Marina Rosell i participa en escenaris de tot el món (Fira Mediterrània de Manresa, IX Concurs Internacional de Folk Cuartu Los Valles a Astúries, Festival de Folk Ollinkan a Mèxic, entre d’altres).

Cursa els estudis superiors de música en l’especialitat de cant jazz a l’ESEM Taller de Músics a Barcelona, on forma part de molts projectes i col·labora amb artistes de renom dins de l’escena folk i de cantautors com ho son Coetus, Toti Soler, Clara Peya o Salvador Sobral. 

Inicia la seva carrera en solitari l’any 2017, amb la publicació del seu primer disc, Tel·lúria, en el que fa un homenatge a la seva estimada illa, Menorca; la gira d’aquest disc la porta a escenaris de les Balears, Catalunya i fins a l’Argentina. L’any 2019 publica KRÖNIA, un segon treball en el que eleva el folklorisme a una sonoritat més universal a través del processament electrònic del so. Amb KRÖNIA expandeix la seva projecció com a solista.

L’any 2020 neix VEGA, un treball codirigit amb Paula Grande que fa revisió del repertori popular de Girona a través de l’arxiu i projecte del Càntut, i en el que les artistes posen al centre el rol de les dones en els últims dos segles a través d’aquestes cançons.

Pel que fa l’espectacle d’avui, Anna Ferrer ret homenatge a una de les tradicions que més connecten als menorquins amb el folklore: els cantares. Boleros, Ranxeres, Jotes, Romanços i part del repertori mariner que han anat configurant el que avui es reconeix com a repertori popular menorquí.

Inclourà també cançons pròpies que l’Anna ha composat inspirada en aquest concepte de folklore més ampli, però no per això, menys propi.