10.1 C
Pals
Dilluns, 13 juliol 2020

Com funcionaran els casals municipals d’estiu 2020 a Sant Feliu?

El més llegit

Detenen un lladre que obliga a activar el protocol COVID-19 a Platja d’Aro

La Policia de Platja d’Aro ha detingut un lladre reincident que ha comunicat que tenia símptomes de coronavirus, obligant a activar el protocol COVID-19 a la policia local

Pols entre Platja d’Aro i vint-i-set treballadors de l’administració

Prova de força entre l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i 27 treballadors pel cobrament «erroni» de triennis –els complements salarials que reben...

Una grua que portava un cotxe, cau per un marge a Palamós

La grua ha circulat pel carrer Mas Guàrdia fins a acabar caient per un marge del carrer de Gaspar Bosch amb un desnivell de cinc metres

Reivindicació de la plantilla de neteja a Calonge per millorar les condicions del conveni

L'Ajuntament ha intervingut aquest divendres en la taula de negociació per tal d'evitar la vaga de neteja prevista per aquest cap de setmana però ara caldrà que l'empresa adjudicatària escolti les condicions dels treballadors
- Publicitat -
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

Els casals municipals d’estiu a Sant Feliu de Guíxols seguiran un funcionament completament nou aquest 2020, adaptat al context d’emergència sanitària. Les precaucions s’hauran d’extremar tant per part dels propis organitzadors com per part dels infants i les famílies.

D’entrada, els requisits d’admissió als casals giraran al voltant de la COVID-19. No s’hi permetrà, com és lògic, l’assistència de persones que estiguin infectades, ni tampoc d’aquelles que en tinguin algun símptoma compatible. Per extensió, també es vetarà la presència d’infants que hagin conviscut amb positius de coronavirus o amb símptomes compatibles en els últims 14 dies. Pel que fa a persones amb patologies prèvies, serà conditio sine qua non que presentin una valoració mèdica, i en qualsevol dels casos les famílies hauran de signar una declaració de responsable.

Deixant de banda els requisits d’entrada, repassem algunes de les mesures més importants que els casals municipals d’estiuportaran a terme per al seu correcte funcionament:

  • Entrades i sortides esglaonades. Es controlaran els accessos per a evitar possibles aglomeracions.
  • Preferència pels espais oberts. Les activitats ludicopedagògiques es realitzaran preferentment a l’aire lliure. En tot cas, però, en aquelles que es desenvolupin en espais interiors es respectarà una superfície pròpia de 4m² per infant.
  • Límit de deu infants per grup. Els grups seran d’un màxim de deu nens, i hi haurà un únic monitor a càrrec de cada grup. Per tal de maximitzar la seguretat, aquest monitor serà sempre el mateix al llarg de les setmanes de casal i, a més a més, dins de cada grup s’haurà de procurar respectar en tot moment la distància interpersonal de dos metres entre els assistents.
  • No interacció entre grups. Per tal de tallar hipotètiques cadenes de transmissió del virus, els grups d’infants no tindran la possibilitat d’entrar en contacte amb la resta de grups.
  • Prioritat màxima a la higiene. Infants i monitors s’hauran de rentar freqüentment les mans, i es farà ús obligatori de mascaretes quan les circumstàncies ho requereixin. També seran habituals les comprovacions de l’estat de salut dels participants. Per últim, les famílies hauran de presentar el certificat conforme els infants estan al dia respecte del calendari de vacunacions.
  • Figura del responsable de seguretat. Es crearà el càrrec de responsable de seguretat i higiene a dins mateix de cada casal, que entre d’altres tasques vetllarà perquè es compleixin les mesures de prevenció. A més, els centres disposaran d’un protocol d’actuacions que en regularà la seguretat, les desinfeccions d’espais, etc.

“Es tracta d’una normativa d’obligat compliment, uns requisits que ens marca el departament corresponent de la Generalitat de Catalunya”, comenta el regidor de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, David Oliveras. El mateix edil guixolenc recorda que “el període d’inscripcions s’obre el dilluns 1 de juny i s’allargarà fins al 12 de juny“. Seran no presencials -bé per telèfon, bé per la via telemàtica- i, mentre es faci tot el procediment correctament i es procedeixi a efectuar el pagament corresponent, “la plaça està garantida a tothom“, ha conclòs Oliveras.

Casals 2020 2 de 2

 

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Casa Irla acull l’exposició ‘Interior’ de la pintora Keiko Ogawa

Casa Irla serà la seu de l'exposició titulada Interior amb obres úniques de la pintora Keiko Ogawa. La mostra es podrà visitar a partir del 18 de juliol i s'hi estarà fins al 13 de setembre de 2020. El primer dia de l'exposició, a més, se celebrarà un acte inaugural que tindrà lloc a Casa Irla

The 1975 posposen el concert de Barcelona al 2021

Tocarà esperar una mica més per poder veure The 1975 a Barcelona, ja que la banda britànica ha tornat a ajornar el concert a causa de la situació que es viu amb la Covid-19. El concert havia de tenir lloc el 3 d’octubre al Sant Jordi Club i s’ha canviat al 9 de març a…

Roger Alier inaugura el festival Concerts d’Aro 2020

La conferència que enceta la temporada de Concerts d'Aro va ser al voltant de María Malibrán, una cantant espanyola, nascuda a París el 1808 dins d'una família de músics.

COVID 1984

En la sortida més llarga realitzada després del confinament vaig arribar-me a veure uns amics de l’Alt Empordà. Pel camí, en un dels molts...

El taller de reforç escolar de Palafrugell duplica el número d’assistents

Com cada estiu durant el mes de juliol, l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell organitza, en el marc del Pla educatiu d’entorn, tallers de reforç escolar adreçats a joves d'Educació secundària obligatòria (ESO) dels quatre centres de secundària de Palafrugell.

Altres notícies