11.1 C
Pals
Diumenge, 24 gener 2021

Com funcionaran els casals municipals d’estiu 2020 a Sant Feliu?

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Els casals municipals d’estiu a Sant Feliu de Guíxols seguiran un funcionament completament nou aquest 2020, adaptat al context d’emergència sanitària. Les precaucions s’hauran d’extremar tant per part dels propis organitzadors com per part dels infants i les famílies.

D’entrada, els requisits d’admissió als casals giraran al voltant de la COVID-19. No s’hi permetrà, com és lògic, l’assistència de persones que estiguin infectades, ni tampoc d’aquelles que en tinguin algun símptoma compatible. Per extensió, també es vetarà la presència d’infants que hagin conviscut amb positius de coronavirus o amb símptomes compatibles en els últims 14 dies. Pel que fa a persones amb patologies prèvies, serà conditio sine qua non que presentin una valoració mèdica, i en qualsevol dels casos les famílies hauran de signar una declaració de responsable.

Deixant de banda els requisits d’entrada, repassem algunes de les mesures més importants que els casals municipals d’estiuportaran a terme per al seu correcte funcionament:

  • Entrades i sortides esglaonades. Es controlaran els accessos per a evitar possibles aglomeracions.
  • Preferència pels espais oberts. Les activitats ludicopedagògiques es realitzaran preferentment a l’aire lliure. En tot cas, però, en aquelles que es desenvolupin en espais interiors es respectarà una superfície pròpia de 4m² per infant.
  • Límit de deu infants per grup. Els grups seran d’un màxim de deu nens, i hi haurà un únic monitor a càrrec de cada grup. Per tal de maximitzar la seguretat, aquest monitor serà sempre el mateix al llarg de les setmanes de casal i, a més a més, dins de cada grup s’haurà de procurar respectar en tot moment la distància interpersonal de dos metres entre els assistents.
  • No interacció entre grups. Per tal de tallar hipotètiques cadenes de transmissió del virus, els grups d’infants no tindran la possibilitat d’entrar en contacte amb la resta de grups.
  • Prioritat màxima a la higiene. Infants i monitors s’hauran de rentar freqüentment les mans, i es farà ús obligatori de mascaretes quan les circumstàncies ho requereixin. També seran habituals les comprovacions de l’estat de salut dels participants. Per últim, les famílies hauran de presentar el certificat conforme els infants estan al dia respecte del calendari de vacunacions.
  • Figura del responsable de seguretat. Es crearà el càrrec de responsable de seguretat i higiene a dins mateix de cada casal, que entre d’altres tasques vetllarà perquè es compleixin les mesures de prevenció. A més, els centres disposaran d’un protocol d’actuacions que en regularà la seguretat, les desinfeccions d’espais, etc.

“Es tracta d’una normativa d’obligat compliment, uns requisits que ens marca el departament corresponent de la Generalitat de Catalunya”, comenta el regidor de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, David Oliveras. El mateix edil guixolenc recorda que “el període d’inscripcions s’obre el dilluns 1 de juny i s’allargarà fins al 12 de juny“. Seran no presencials -bé per telèfon, bé per la via telemàtica- i, mentre es faci tot el procediment correctament i es procedeixi a efectuar el pagament corresponent, “la plaça està garantida a tothom“, ha conclòs Oliveras.

Casals 2020 2 de 2

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Unió d’empresaris de la Costa Brava s’uneixen al “Sense PIMES no hi ha futur”

La PIMEC va presentar aquest dimecres la campanya “Sense Pimes i autònoms no hi ha futur”, per denunciar l’impacte...

Altres notícies