Foto: @XaviPCAT

La secció local del PSC a Sant Feliu de Guíxols ha explicat que demanarà al proper ple municipal que no “s’embruti el poble amb plàstics, pintades, llaços i pancartes”. Tots aquests elements són símbols que els independentistes utilitzen per reclamar la llibertat dels polítics empresonats. Faran la proposta per mitjà d’una moció.

Els socialistes, que són membres de l’equip de govern amb Tots Per Sant Feliu i amb ERC, consideren que són un objectes que “malmeten el medi i perjudiquen la imatge del poble”. D’aquesta manera, el partit exigeix que “es respecti la pluralitat” de l’espai públic, que consideren que ha de ser “de tots i per a tots”, una petició en la línia del que han demanat altres partits arreu del país, com Ciutadans o el PP.

El portaveu socialista a Sant Feliu de Guíxols ha explicat a Ràdio Capital que volen “defensar la convivència”, i que es compleixin les ordenances de civisme, que impedeixen les pintades, per exemple. Asseguren que no volen entrar en els motius pels quals es fan servir els llaços grocs. Són declaracions de Josep Melcior Muñoz.

La proposta ha generat polèmica perquè molts ciutadans han recriminat al partit que no pensi en la “llibertat dels presos polítics”. També han comparat el seu discurs amb el d’altres partits.

També hi ha hagut qui ha proposat als socialistes que es fixi en la neteja d’altres punts del poble.