11 C
Pals
Dilluns, 6 desembre 2021
- Publicitat -

Em planto a l’Empordà, un projecte educatiu de l’IE Francesc Cambó, de Verges

Em planto a l’Empordà és el projecte educatiu de l’Institut-Escola de Verges, amb la col·laboració de l’Ajuntament i que dóna nom a l’obra que proposa l’artista Jofre Sebastian per a realitzar al Parc del Riu, de la mateixa població, amb el alumnes de 3r d’ESO.

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Em planto a l’Empordà és el projecte educatiu de l’Institut-Escola de Verges, amb la col·laboració de l’Ajuntament i que dóna nom a l’obra que proposa l’artista Jofre Sebastian per a realitzar al Parc del Riu, de la mateixa població, amb el alumnes de 3r d’ESO.

El projecte, que es treballa des de principi de curs, dóna a conèixer l’entorn més immediat amb premisses de sensibilització mediambientals. És el pretext per treballar i conscienciar als joves d’aquest món canviant amb necessitat d’actuacions de preserva i millora. Aquest, parteix de diverses propostes; una d’elles és l’estudi de les iniciatives artístiques del Land Art més íntegre. És en aquest punt que en Jofre Sebastian, que ha estat recentment fent intervenció a la natura al País Basc, fa una proposta de creació d’una obra conjunta amb l’alumnat. Donarà a conèixer i treballarà les bases d’aquest corrent artístic i manera d’entendre l’entorn, mitjançant a importància del lloc, l’interès i la sensibilització d’aquest i per a aquest. La descoberta de l’entorn que ofereix. “L’escolta” i el suggeriment de l’emplaçament. La “inspiració” i el desenvolupament d’una idea. L’execució d’aquesta. I per acabar, l’empoderament del lloc, abans mig aliè, ara propi.

La localització que tria l’artista per a dur a terme el treball col.lectiu, és el Parc del Riu de Verges. Un indret fora del poble, que dóna pas a una petita platgeta del Ter, on fins no fa gaires anys era un abocador descontrolat i ara, malgrat els intents de millora de l’Ajuntament, continua essent un lloc inhòspit i on la gent no té massa costum d’anar-hi. D’aquí neix la idea de treballar en aquest lloc amb l’alumnat: per una banda donar a conèixer el paratge, la història d’aquest, intervenir-hi (fent-los sentir posseïdors del lloc) i un cop acabat, degut a la seva actuació, respectar-lo.

Fidel a la idea del projecte inicial i al mètode de treball d’en Jofre, els alumnes buscaran troncs d’arbres morts o caiguts a la riba del Ter i els plantaran a terra, amb la col.laboració de la brigada municipal. S’evidenciarà, simbòlicament, el que hauria d’haver estat l’emplaçament de no haver estat un abocador, i al mateix temps es farà literal el títol que dóna nom al projecte Em planto a l’Empordà.

Als “nous arbres”, previ alçament i fixació al lloc definitiu, cada estudiant hi pintarà amb calç el que li hagi suggerit l’experiència, convertint així un tros de fusta abandonada a la natura amb el seu totem personal. L’alumnat ja formarà part del lloc.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

The Cure actuaran a Barcelona el 10 de novembre de 2022

The Cure anuncia aquesta setmana la seva gira europea per l’any 2022 que els portarà a 22 països, entre ells una actuació al Palau Sant Jordi de Barcelona el 10 de novembre. Les entrades es posaran a la venda el 9 de novembre a través de Ticketmaster, tot i que dos dies abans des de…
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -