INGREDIENTS (6 hamburgueses) > es poden congelar o ens aguanten 3 dies a la nevera
1 albergínia gran (360g)
200g cigrons cuits (o de pot)
1 culleradeta de ceba en pols
1 culleradeta d’all en pols
1 culleradeta de cúrcuma en pols (o curry)
5g de julivert fresc
2 cullerades de farina d’espelta
Sal i pebre
PREPARACIÓ
Tallem l’albergínia per la meitat “a lo llarg”. A més, fem uns talls en diagonal a tots dos costats i hi posem una mica de sal i oli per sobre. Cuinem al microones a màxima potència duant 10 minuts. (sinó forn 200ºC durant 20 minuts).
Netegem i escorrim els cigrons.
Agafem un bol i hi aboquem els cigrons i totes les espècies.
Quan l’albergínia estigui feta, retirem l’interior amb una cullera i ho afegim al bol.
Triturem tot això amb una batedora, fins que quedi una pasta homogènia.
Afegim les 2 cullerades de farina i mesclem amb una cullera. Salpebrem.
Deixem la mescla a la nevera durant mitja hora perquè agafi consistència.
Després, donem forma d’hamburguesa i les fem a la planxa amb una mica d’oli.
> Si la massa no és prou consistent, afegeix més farina i quedarà més ferma.