13 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Retorn dels “Sopars Cantats de Pere Bahí” a Palafrugell

Després d'un 2020 en què no es va poder celebrar l'esdeveniment degut a les restriccions de la Covid-19, aquest any s’ha buscat una fórmula a partir de la qual cada sopar pugui comptar amb una actuació en directe de cant de taverna o havaneres.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Organitzats per l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, tornen els “Sopars Cantats de Pere Bahí”, una campanya que porta aquest nom en honor al gastrònom i amant del cant de taverna empordanès. Després d’un 2020 en què no es va poder celebrar l’esdeveniment degut a les restriccions de la Covid-19, aquest any s’ha buscat una fórmula a partir de la qual cada sopar pugui comptar amb una actuació en directe de cant de taverna o havaneres. Sofia Font, tècnica del departament de Turisme de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell explicava a Ràdio Palafrugell quin és l’esperit de la campanya. També destacava que, tot i que només fa 15 dies que es van aixecar la restriccions de sopars a l’hoteleria, ja s’estava parlant amb els restaurants des de feia temps i només faltava concretar dates.

 

Enguany, són 4 els establiments que ofereixen uns menús tancats, d’entre 35 i 45 euros, amenitzats amb un concert de música en directe a càrrec d’un grup de cant de taverna o havaneres. El menú consisteix en un aperitiu, un entrant, un catxoflino (que és una especialitat del que es coneix com a plat “mar i muntanya” de Palafrugell), postres de músic, aigua, vi, cafè i cremat. Els restaurants adherits a l’edició d’aquest any són El Càntir (a l’Hotel Alga)i El Balcó de Calella (a l’Hotel Sant Roc), tots dos de Calella; i La Terrassa Terramar i L’Hostal La Llagosta de Llafranc. En la darrera edició que es va poder celebrar, la del 2019, hi van participar una desena de restaurants. En canvi ara només n’hi haurà 4, i tots ells amb terrassa. Les restriccions d’aforament als interiors explicarien aquesta disminució d’establiments participants, segons Sofia Font, que malgrat això es mostra esperançada de cara al futur.

 

D’altra banda, durant la campanya, es duran a terme 5 concerts on s’ha prioritzat els grups de cant de taverna del municipi. Els “Sopars Cantats Pere Bahí” suposen doncs una fusió de la gastronomia amb el cant de taverna, i es duran a terme entre el 22 de maig i el 12 de juny a Calella de Palafrugell i Llafranc. Sofia Font també assenyala com a fet significatiu que enguany tots aquests grups musicals que hi participen són de Palafrugell, i que el principal objectiu dels organitzadors és el de donar suport a les formacions d’havaneres locals després d’un any molt complicat. L’escoltem fent-ne cinc cèntims de la programació prevista.

Les reserves s’han de gestionar directament amb els establiments participants, i si voleu saber-ne més detalls podeu consultar la pàgina web de l’Ajuntament de Palafrugell.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Can Mario inaugura aquest dissabte l’exposició dels finalistes del premi Antoni Vila Casas 2024

El certamen d'enguany s'ha centrat en l'escultura i la mostra de Can Mario està conformada per 28 obres finalistes d'artistes catalans.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -