Associació Escola de ràdio i periodisme digital de l'Empordà

Qui som?

L’Escola de ràdio i periodisme digital de l’Empordà és un projecte impulsat per un grup de persones apassionades per la comunicació periodística local.

Mitjançant la realització de tallers pràctics, formem joves en la professió periodística i radiofònica en matèries com el SEO, la locució radiofònica, la història del mitjà al país i l’essencial paper de les dones al sector, o la funció dels tècnics a la ràdio.

Què fem?

Formem joves encuriosits pel periodisme

Generem afició per la ràdio del Segle XXI

Impulsem Ràdio Capital i radiocapital.cat

Els nostres tallers

Si tens curiositat descobriràs un món apassionant i si ja ho coneixes, amb els nostres tallers pràctics, podràs fer-ho encara millor. Apunta-t'hi, t'hi estem esperant!

ESTIGUES AL CAS DELS PRÒXIMS TALLERS DISPONIBLES

Tornem molt aviat!
Volem generar afició a la ràdio i al periodisme digital

Els nostres formadors

Xavier Serrano

Locutor i doblador

Locutor, doblador, cantant, músic i fotògraf. Té una llarga trajectòria radiofònica. Ha estat veu corporativa de mitjans com Canal 324, TV3, La Sexta, Ràdio Flaixbac, Ono, Geoplaneta, etc i ha locutat centenars de documentals, reportatges, falques i anuncis tant en català com en castellà. Ha fet classes a la Universitat Internacional de Catalunya, al Col·legi de Periodistes de Catalunya, a l’escola de comunicació Radiofònics, ha impartit màsters a la Universitat Blanquerna-Ramon Llull així com a classes de dicció i lectura a diversos professionals de TV3 per recomanació del Servei d’Assessorament Lingüístic de TV3.

Lola Sans

Locutora de publicitat i doblatge

Actriu de veu. Amb més de 25 anys d'experiència posant veu a tot tipus de productes audiovisuals: publicitat, ràdio, teatre, veus en off, doblatge...

Gerard Querol

Influencer

En Gerry Querry Berry ha estudiat Dret i Relacions Internacionals. Com a influencer té més de 50.000 seguidors a TikTok i més de 12.000 a Instagram. A Twitter, a més, és impulsor del projecte Tindercat, una plataforma de converses online per trobar parella, 100% en català i que ha creuat la frontera de les xarxes socials per convertir-se en un esdeveniment que es va repetint per tot el país.

Dani Cortés

Periodista i Director de Ràdio Palafrugell

Periodista amb experiència a ràdios locals i generalistes. Actualment és Director de Ràdio Palafrugell. Anteriorment havia treballat a RAC 1 Catalunya Ràdio, Ràdio Barcelona – Cadena SER i Onda Cero.

Marc Clapés

Locutor i programador de Ràdio Capital

L'avalen més de 20 anys dedicats a la ràdio musical. Ha passat per Ràdio Begur, Matadepera Ràdio, Ràdio Barcelona i des de fa 5 anys és el coordinador musical de Ràdio Capital on hi presenta, a més, diferents programes. També és el creador i editor del portal musical Primera Fila.

Martí Saguer

Tècnic de ràdio i sistemes informàtics

Tècnic informàtic i radiofònic amb experiència a la Cadena SER i a Ràdio Capital de l’Empordà. És Tècnic superior en Administració de Sistemes Informàtics i diplomat en especialització Integral de Ràdio. Va ser cap d’emissions i sistemes de Ràdio Girona – Cadena SER durant cinc anys. També és tècnic de sistemes de telecomunicacions de l’empresa Inforcelrà.

Sergi Marin

Locutor

Locutor a Rock FM Catalunya, guionista i locutor per a continguts audiovisuals, i creador de formats radiofònics. Ha estat coordinador d’M-80 Barcelona i locutor d’aquesta cadena i també dels 40 Principals, on ha elaborat programes especials per a esdeveniments com el BAM, el Primavera Sound i el Sónar.

Mònica Terribas

Periodista

Mònica Terribas i Sala és periodista, professora titular de la Universitat Pompeu Fabra. Del 2008 al 2012 fou directora de Televisió de Catalunya i l'any següent, consellera delegada i editora del diari Ara. Des del 2013 fins 2020 va ser la conductora i directora d' El matí de Catalunya Ràdio

Kilian Sebrià

Periodista

Kilian Sebrià és periodista de Catalunya ràdio. Durant més de 20 anys ha dirigit l'informatiu Catalunya vespre / nit a l'emissora pública. Anteriorment havia estat Director de l'Informatiu Migdia de la mateixa emissora, cap de la secció de política, corresponsal als Estats-Units i fundador de Catalunya Informació. Sebrià té diversos premis, entre ells un Prmi Ondas i diversos Premis RAC.

Joel Codina

Fotògraf

Joel Codina és fotògraf especialitzat en fotografia política i informativa. Pel seu objectiu hi han passat des del President de la Generalitat fins a personalitats de tota mena. També és especialista en capturar esdeveniments culturals i en generar imatges d’alta qualitat per tal de ser utilitzades per les xarxes o altres mitjans.

Sílvia Pedret

Humanista i locutora

Graduada en Humanitats. Locutora professional freelance i formadora en locució radiofònica amb una extensa trajectòria en el camp de la ràdio, la televisió, la publicitat, el teatre, la dinamització d’esdeveniments i la locució en l’àmbit audiovisual. Compta amb un ampli bagatge professional en el sector de la ràdio.

Gerard Escaich

Periodista de l'ACN

Especialitzat en Search Engine Optimization, Gerard Escaich, ha escrit per mitjans internacionals com Euronews, i locals com Ràdio Capital de l'Empordà. Com a content manager d'AppFutura, empresa puntera en el seu sector a Europa escrivia articles originals fent servir les tècniques més adequades pel posicionament de la pàgina. Actualment treballa al portal Catalan news, de l'Agència Catalana de notícies

Toni Sellas

Periodista i professor de la UVic

Periodista i professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic. Imparteix docència als graus de Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques, en assignatures de redacció i locució per a mitjans audiovisuals, producció radiofònica, ficció sonora i nous formats sonors en l'àmbit digital.

Josep Lluís Vidal

Consultor expert en màrqueting digital

Assessor en màrqueting online i comunicació per a autònoms i empreses com a freelance sota la marca pròpia solucions360. Entre els serveis que ofereix destaquen el de formació de gestió i ús de xarxes socials en l'àmbit professional i formació d'ús i gestió de la plataforma Wordpress. És el director de Ràdio Marina i editor del portal de notícies marina360.