Associació Escola de ràdio i periodisme digital de l'Empordà

Qui som?

L’Escola de ràdio i periodisme digital de l’Empordà és un projecte impulsat per un grup de persones apassionades per la comunicació periodística local.

Mitjançant la realització de tallers pràctics, formem joves en la professió periodística i radiofònica en matèries com el SEO, la locució radiofònica, la història del mitjà al país i l’essencial paper de les dones al sector, o la funció dels tècnics a la ràdio.

Què fem?

Formem joves encuriosits pel periodisme

Generem afició per la ràdio del Segle XXI

Impulsem Ràdio Capital i radiocapital.cat

Els nostres tallers

Si tens curiositat descobriràs un món apassionant i si ja ho coneixes, amb els nostres tallers pràctics, podràs fer-ho encara millor. Apunta-t'hi, t'hi estem esperant!

TALLER DE LOCUCIÓ, Amb Xavier Serrano

Milloraràs la locució de qualsevol producte audiovisual: veus en off, notícies, reportatges, documentals, voice-over, publicitat...
 • Per a locutors i locutores
 • Taller de 4 hores
 • Pràctic

TALLER DE REDACCIó, amb dani cortés

Aprendràs les singularitats del mitjà i com es tradueixen en la redacció d'una ràdio adaptada al món digital
 • Per a periodistes que vulguin exercir a la ràdio
 • Taller de 4 hores

TALLER DE WORDPRESS, amb JL vidal

Wordpress és un dels gestors de continguts més populars i més utilitzats del món. Aprendràs com funciona i com muntar el teu propi web informatiu
 • Per a periodistes
 • Taller de 4 hores
 • Pràctic

taller de podcast, amb toni sellas

Com s'estructura una redacció radiofònica? Com s'organitza el flux informatiu? Com es dissenya, crea i distribueix un podcast?
 • Per a creadors de contingut sonor
 • Taller de 4 hores

TALLER D'EDICIÓ D'ÀUDIO, amb martí saguer

Gairebé tots els perfils professionals ja han de tenir coneixements d'edició sonora bàsica. Els podràs adquirir en aquest taller
 • Per a professionals de la comunicació
 • Taller pràctic de 4 hores

TALLER DE radiofórmula, amb Marc clapés

Fer radiofórmula no és només presentar cançons. Fer-ho bé requereix de mètode, ritme i cultura musical.
 • Per a locutor@s de radiofórmula
 • Taller pràctic de 4 hores

TALLER DE SEO, amb gerard escaich

La digitalització i la publicació en entorns digitals és fonamental. també ho és saber posicionar els continguts digitals per tal que siguin rellevants
 • Per a creadors de continguts a la xarxa
 • Taller de 4 hores
Volem generar afició a la ràdio i al periodisme digital

Els nostres formadors

Xavier Serrano

Locutor i doblador

Locutor, doblador, cantant, músic i fotògraf. Té una llarga trajectòria radiofònica. Ha estat veu corporativa de mitjans com Canal 324, TV3, La Sexta, Ràdio Flaixbac, Ono, Geoplaneta, etc i ha locutat centenars de documentals, reportatges, falques i anuncis tant en català com en castellà. Ha fet classes a la Universitat Internacional de Catalunya, al Col·legi de Periodistes de Catalunya, a l’escola de comunicació Radiofònics, ha impartit màsters a la Universitat Blanquerna-Ramon Llull així com a classes de dicció i lectura a diversos professionals de TV3 per recomanació del Servei d’Assessorament Lingüístic de TV3.

Dani Cortés

Periodista de RAC 1

Periodista amb experiència a ràdios locals i generalistes. Actualment és redactor dels serveis d’informatius de RAC1 i coordinador de Ràdio Capital de l’Empordà. Ha aconseguit tres premis Carles Rahola de comunicació local i una menció especial als premis Ràdio Associació de Catalunya. Anteriorment, ha treballat a Catalunya Ràdio, Ràdio Barcelona – Cadena SER i Onda Cero.

Marc Clapés

Locutor i programador de Ràdio Capital

L'avalen més de 20 anys dedicats a la ràdio musical. Ha passat per Ràdio Begur, Matadepera Ràdio, Ràdio Barcelona i des de fa 5 anys programa la fórmula musical de Ràdio Capital on hi presenta, a més, diferents programes. També és el creador i editor del portal d'informació musical Primera Fila.

Sergi Marin

Locutor de Rock FM

Locutor a Rock FM Catalunya, guionista i locutor per a continguts audiovisuals, i creador de formats radiofònics. Ha estat coordinador d’M-80 Barcelona i locutor d’aquesta cadena i també dels 40 Principals, on ha elaborat programes especials per a esdeveniments com el BAM, el Primavera Sound i el Sónar.

Sílvia Pedret

Humanista i locutora

Graduada en Humanitats. Locutora professional freelance i formadora en locució radiofònica amb una extensa trajectòria en el camp de la ràdio, la televisió, la publicitat, el teatre, la dinamització d’esdeveniments i la locució en l’àmbit audiovisual. Compta amb un ampli bagatge professional en el sector de la ràdio.

Toni Sellas

Periodista i professor de la UVic

Periodista i professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic. Imparteix docència als graus de Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques, en assignatures de redacció i locució per a mitjans audiovisuals, producció radiofònica, ficció sonora i nous formats sonors en l'àmbit digital.

Josep Lluís Vidal

Consultor expert en màrqueting digital

Assessor en màrqueting online i comunicació per a autònoms i empreses com a freelance sota la marca pròpia solucions360. Entre els serveis que ofereix destaquen el de formació de gestió i ús de xarxes socials en l'àmbit professional i formació d'ús i gestió de la plataforma Wordpress. És fundador i editor dels portals de notícies maresme360.cat i laselva360.cat.

Martí Saguer

Tècnic de ràdio i sistemes informàtics

Tècnic informàtic i radiofònic amb experiència a la Cadena SER i a Ràdio Capital de l’Empordà. És Tècnic superior en Administració de Sistemes Informàtics i diplomat en especialització Integral de Ràdio. Va ser cap d’emissions i sistemes de Ràdio Girona – Cadena SER durant cinc anys. També és tècnic de sistemes de telecomunicacions de l’empresa Inforcelrà.

Gerard Escaich

Periodista d'Euronews

Especialitzat en Search Engine Optimization, Gerard Escaich, ha escrit per mitjans internacionals com Euronews, i locals com Ràdio Capital de l'Empordà. Com a content manager d'AppFutura, empresa puntera en el seu sector a Europa escrivia articles originals fent servir les tècniques més adequades pel posicionament de la pàgina.