10.6 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Així es viurà la Diada Nacional de Catalunya al Baix Empordà

La comarca prepara la Diada amb diferents activitats

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La comarca prepara la Diada amb diferents activitats. A continuació us expliquem alguns dels actes previstos a diversos municipis del Baix Empordà, marcats encara per la necessitat de limitar aforaments seguint les restriccions per la Covid-19.

A Palamós comencen els actes demà dijous dia 9, a les vuit del vespre, amb un concert a càrrec de La Coixinera, a la plaça de Catalunya. I l’endemà divendres 10 recuperant el Concert de sardanes de la Costa Brava-Memorial Ricard Viladesau, organitzat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava. Aquest recital s’havia de fer el passat mes d’agost, a la plaça Josep Sarquella, però la pluja va obligar a suspendre’l. Ara es reprograma amb les actuacions de les cobles Montgrins i la Principal de la Bisbal, canviant l’escenari a l’Arbreda, a les deu de la nit. Finalment, pel dia 11, a la plaça de Catalunya cap a quarts de dotze, hi haurà un ball de gegants, amb la Colla Gegantera i Grallers de Palamós, la hissada de la Senyera i el Cant dels pobles, amb l’actuació conjunta de les corals de Palamós, l’ofrena floral i la lectura del manifest polític de l’Onze de Setembre. L’acte es tancarà amb el cant dels Segadors. A la tarda, el programa es completarà amb una ballada de sardanes al passeig del Mar, amb la Cobla Bisbal Jove, a partir de les set.

A Sant Feliu de Guíxols la Diada d’enguany presentarà un canvi important respecte les darreres edicions, i és que l’ofrena floral davant la tomba del President de la Generalitat a l’exili, Josep Irla i Bosch, serà presidida per l’actual president Pere Aragonès. Aquesta ofrena es realitzarà a les 13.30h (queda eliminat l’acte de les 9 del matí) i comptarà amb l’acompanyament musical de l’Orquestra de Cambra de Sant Feliu de Guíxols. Abans, a les 11, es realitzarà la Lectura del Manifest de la Diada Nacional de Catalunya davant l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (costat mar); i de 12.15h a 13.00h, portes obertes de la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols per poder veure la Senyera que havia pertanyut a l’humanista i mecenes guixolenc Rafael Patxot.

A Palafrugell els actes al voltant de la Diada Nacional de Catalunya s’iniciaran divendres 10 de setembre a les 8 del vespre,  amb un concert de Sardanes a càrrec de la Cobla Osona, a Els Ametllers. L’acte institucional de l’11 de setembre tindrà un format reduït, amb un aforament màxim de 200 persones amb inscripció prèvia obligatòria, i es realitzarà també a Els Ametllers. S’iniciarà a les 12 del migdia amb l’actuació de la Coral Nit de Juny, seguida del parlament de l’alcalde del municipi, Josep Piferrer. Posteriorment es procedirà a l’hissada de la Senyera al so d’Els Segadors, interpretat per la mateixa coral. Paral·lelament, dins la programació per a commemorar la Diada, al Teatre Municipal des del 10 de setembre i durant 8 dies, es podrà veure l’exposició “25 anys fent pinya”, dels Marrecs de Salt. Es tracta d’un recorregut per la història de la popular colla castellera.

A l’Estartit els actes començaran el dia 11 a les 10 h a la Plaça The Beatles, i consistiran en l’hissada de la bandera, la lectura del manifest de l’11 de setembre, i un petit concert de cant coral a càrrec de la Coral Les Veus de l’Estartit.

Torroella de Montgrí a partir de les 12, es durà a terme la lectura del Manifest de l’11 de  Setembre, i a continuació Cant dels Segadors amb la Coral Anselm Viola. A la tarda, a partir de dos quarts de set, s’hi farà un Concert de Sardanes amb la Cobla Foment del Montgrí. Tots els actes es desenvoluparan a la Plaça de la Vila

A Pals, per dissabte dia 11 s’ha organitzat una pujada a peu al pic del Quermany, amb sortida des de Plaça Catalunya. Un cop arribats a dalt sobre les 10 h, començarà la Hissada de la Senyera amb el Cant dels Segadors. Hi haurà esmorzar popular amb aforament limitat. La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya culminarà amb el recital de cançó catalana interpretat pel Bel Duo, el qual està format per Laura Coll com a soprano i Alessio Coppola al piano. Serà a les 19 hores al pati de Ca la Pruna. Tots els actes seran amb aforament limitat.

A La Bisbal d’Empordà coincidint amb la Diada, es celebra la 33a Fira de Brocanters, Col·leccionisme i Joguines. El municipi també acollirà la VIII Jornada del Vermut, una visita guiada al nucli antic i al Castell Palau, i un concert a càrrec de Gemma Humet. Més informació al nostre web: https://www.radiocapital.cat/bisbal-33a-fira-brocanters-colleccionisme/

I per últim, a Begur divendres 10 hi haurà trobada i posterior pujada al Castell amb torxes i hissada de bandera. A partir de les 23:30 a la Plaça de la Vila. Cap a les 12 de la nit, Cant dels Segadors. I dissabte 11 de setembre, a dos quarts d’onze de la nit i també a la Plaça de la Vila, audició de sardanes amb la Cobla Baix Empordà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Junta de Veïns de l’EMD ratifica els acords de la comissió bilateral amb l’Ajuntament per portar la gestió financera de l’anterior govern als...

La comissió Bilateral Ajuntament - EMD va decidir el passat 4 de març per unanimitat enviar les conclusions de...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -