Una trentena d’arxivers i investigadors s’han aplegat en el marc de la Fira d’Indians de Begur. Hi ha intervingut el professor emèrit de la UAB, Jordi Maluquer de Motes, que ha defensat la recerca “off line” als arxius com un valor afegit, ja que es pot compartir la saviesa i el treball amb la resta de persones que investiguen. Una situació, segons Maluquer, que no passa quan es fa per Internet, que, tot i això, valora positivament per poder preservar i difondre la documentació.

Seguidament ha parlat la directora general de l’Arxiu Nacional de Cuba i descendent d’indià begurenc, Martha Ferriol, que ha parlat de l’arxiu que dirigeix. Ferriol, aquest dissabte, i Maluquer, el diumenge, oferiran unes conferències relacionades amb el món indià a la sala de plens de l’Ajuntament.

La jornada d’arxius, sota el títol A la recerca de la documentació indiana, ha continuat amb la situació dels arxius en línia, com també de l’arxiu dels catalans a l’Havana i experiències d’usuaris per cercar parents a Amèrica. La trobada ha acabat amb una taula rodona, que ha estat moderada per Anna Castellví, gerent de la Xarxa de Municipis Indians, per debatre la situació dels fons documentals relacionats amb els indians i la seva difusió.