14.9 C
Pals
Diumenge, 28 abril 2024
- Publicitat -

3000 persones donen el tret de sortida al Festival Ítaca

Els Catarres, Alizzz i Iseo & Dodosound van encapçalar el cartell de la revetlla de Sant Joan

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ahir a la nit, durant la revetlla de Sant Joan, es va inaugurar el Festival Ítaca. Cultura i acció a l’Empordà. Durant la passada nit ha tingut lloc l’esdeveniment més concorregut del festival, que enguany ha comptat amb les actuacions d’Alizzz, Iseo & Dodosound, Els Catarres, Boom Boom Fighters & Cookah P, Serial Killerz i que ha aplegat prop de 3000 assistents. Van acompanyar les actuacions una imponent foguera, llançament de petards i un espectacle de focs artificials que van transformar la platja de l’Estartit en una encesa revetlla de Sant Joan.

La nit va començar amb l’actuació de Boom Boom Fighters & Cookah P, que van oferir una proposta innovadora que fusiona el roots reggae dels anys 80 amb el dancehall dels 90.

Després d’aquesta actuació, es va encendre una enorme foguera a la platja, a prop del recinte del festival; així va començar una vetllada màgica on no hi van faltar els petards i els espectacles pirotècnics. Tot seguit, va ser el torn d’Els Catarres, un dels altres grans caps de cartell de la Revetlla de Sant Joan, un grup imprescindible sense el qual no es podria comprendre l’actual auge de la música als Països Catalans.

Poc abans de la mitjanit, Alizzz, un dels referents del nou pop nacional, que destaca per fusionar el pop clàssic amb altres ritmes com house, trap, dancehall, afrobeat i reggaetón, va agafar el relleu. L’artista de Baix Llobregat va protagonitzar un dels moments més àlgids de la nit quan, després de cantar “Qué pasa nen”, va interpretar “L’estaca” de Lluís Llach, fent una crida a l’antifeixisme. Tampoc va faltar el seu últim senzill “Sexo en la playa”, llançat recentment en col·laboració amb la cantant Amaia. Cristian Quirante, conegut com Alizzz, va presentar el seu nou EP “Boicot”, combinant-lo amb peces del seu popular àlbum “Tiene que haber algo más”.

Iseo & Dodosound també van ser una de les grans atraccions de la nit a l’Estartit, presentant l’explosiu “Blossom”, el seu tercer àlbum d’estudi. La banda va combinar textures electròniques amb els seus característics sons analògics, amb freqüències greus, potents melodies i una veu de terciopel que flotava per sobre de la màgia instrumental, exhibint l’essència i la frescor d’Iseo & Dodosound. El duet Serial Killerz, amb una de les propostes més singulars de l’escena, va repetir presència a l’Ítaca Sant Joan, després d’haver-hi actuat l’any anterior.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Entrevista a Eduard Solà – Sant Jordi 2024

El Girona FC ha fet una trajectòria d'èxit en els últims dos anys que ha fet que sortissin seguidors...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -