Vaga del Dia Internacional de la Dona | Imatge de l'Ajuntament de Palafrugell
Vaga del Dia Internacional de la Dona | Imatge de l'Ajuntament de Palafrugell

Aquest divendres 8 de març és el Dia internacional de la Dona. Al Baix Empordà hi passen moltes coses. Ja comencen les activitats i en alguns pobles s’allarguen fins a la quinzena d’aquest mes. N’expliquem tots els detalls.

A Castell – Platja d’Aro hi ha activitats fins al dia 9 de març. Aquest dijous es presenta el llibre “100 dones catalanes, 100 inspiracions creatives”, d’Antoni Gelonch. El 8 de març es farà una concentració i lectura del manifest a les cinc de la tarda a l’Ajuntament.

A Santa Cristina d’Aro, a banda de l’estrena del documental “Amb ulls de dona” a les 19h a l’Espai Ridaura, s’entregaran els premis del quart concurs de microrelats de dones de Santa Cristina. I el dissabte dia 9, tots els municipis de Vall d’Aro faran la segona Caminada per la Igualtat, que recorrerà els 7 quilòmetres de via verda.

Pel que fa a Sant Feliu de Guíxols, al matí es farà una sortida a Santa Sau i un dinar de germanor, i a les 12 es farà una lectura del manifest davant de l’Ajuntament i una projecció audiovisual titulada “Si parem les dones, parem el món” A les set de la tarda s’il·luminarà l’arc de Sant Benet i es presentarà la cançó “Allibera’t”, a càrrec de Kontrovèrsia, un grup musical de joves de la ciutat. Al llarg del mes, tal i com podeu consultar al web de l’Ajuntament, hi haurà d’altres activitats.

Si aneu a Begur aquest divendres, hi haurà una sessió de cinema amb una pel·lícula relacionada amb el dia de la dona, i a la Bisbal, hi haurà activitats durant tot el dia. Començant al matí, amb un taller de pancartes reinvidicatiu al Pont Vell i la lectura del manifest a partir de les 12h, i una cantada itinerant pel centre de la coral VEUS!. A partir d’aquí hi haurà la possibilitat de desplaçar-se a la manifestació de Girona, i a la nit a la tornada de Begur, una festa feminista alternativa.

A Calonge i Sant Antoni, durant tot el dia es fa un collage popular a la plaça de la concòrdia i una exposició jove al teatre Fontova, amb vídeos i concursos durant tota la jornada.

A Palafrugell es farà un sopar de dones compartit i el dia 9 de març, la setena Viquimarató dones de Palafrugell. I a Palamós, a banda del manifest i la concentració, teatre i un taller reivindicatiu de pancartes i vagines, i la presentació del llibre “Mi amiga meno y yo”, de Carla Romagosa a les 10:30h.

A l’Estartit es fa el tercer sopar de la dona treballadora a les 21h a la sala polivalent. Cal inscripció i portar un plat cuinat per compartir.