30 C
Pals
Dissabte, 13 agost 2022
- Publicitat -

A foc lent

Ara que, en aquest país, som molts els que ens hem tornat addictes a seguir un judici per tele, ràdio i twitter com qui segueix els capítols d’en Perry Mason, farcit amb els millors ingredients dels clàssics  (bons insubornables i malvats sense escrúpols armats de tricornis i fairy) cal recordar que, avui, vivim sota un sistema d’excepció que fa de la repressió a la dissidència senyera identitària. Sense anar més lluny, aquest passat dimarts ens hem hagut de concentrar davant dels jutjats de La Bisbal per reclamar l’absolució d’en Xarly, veí de Palafrugell que va cometre el greu delicte d’escridassar al jutge Llarena quan aquest va decidir anar a sopar a Palafrugell el mateix dia que a la Plaça de Can Mario s’hi celebrava un sopar popular i multitudinari pels presos polítics que el mateix jutge Llarena havia empresonat.

I el proper dilluns hi tornarem, als jutjats bisbalencs, per acompanyar al seu alcalde, el republicà Lluís Sais, acusat de malversació i desobediència pels fets de l’1 d’octubre passat. I com ells, tants d’altres.

L’Estat espanyol, en la seva deriva autoritària, única via que li queda per a salvaguardar la unitat de la Pàtria, té molt de poder i marge per recórrer. La seva és la tàctica de la guerra de baixa intensitat, que consisteix en anar coent la repressió a foc lent, a poc a poc,  sense presses ni escarafalls, que ja s’ha vist que això de la repressió mediàtica, sigui la de l’1 d’octubre o sigui amb aquest judici farsa contra els presos polítics, seguit arreu del món, no els dona bona imatge. I ara és l’hora d’estar alerta, perquè els objectius d’aquesta repressió de foc lent som tots nosaltres.
A menys, es clar, que decidim que tot això no ens incumbeix i decidim mirar cap a una altra banda i no qüestionar el poder i la seva naturalesa violenta, amb la qual decisió no tindrem pas res a témer, com ocórrer en totes les dictadures i estats autoritaris.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios