21.2 C
Pals
Divendres, 2 juny 2023
- Publicitat -

A partir del 3 de maig només es podrà accedir amb targeta a les àrees d’emergència de Begur

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El pròxim 3 de maig l’Ajuntament de Begur, a través de la Regidoria de Medi Ambient, completarà el tancament total i definitiu de les diferents àrees d’emergència que hi ha distribuïdes arreu del municipi. A partir d’aquell dia, qualsevol persona que hagi de fer ús d’aquests espais només hi podrà accedir si compta amb una targeta acreditativa.

Els veïns i veïnes que encara no disposin d’aquesta targeta poden recollir el dispositiu a l’Àrea de Medi Ambient els dilluns i divendres, de 9 a 13 h.

Mentrestant, en el cas dels responsables d’activitats econòmiques, cal recordar que aquests només poden fer ús de la deixalleria municipal i que per a accedir-hi també necessiten presentar la targeta corresponent. En cas de no disposar-ne poden recollir-la a l’Àrea de Medi Ambient els dilluns i divendres de 9 a 13 h, presentant la documentació que s’explica en el següent enllaç.

Per què es tanquen les àrees d’emergència?

L’Ajuntament de Begur fa una crida als veïns i veïnes a col·laborar i a implicar-se activament en el manteniment i la cura de les àrees d’emergència (AE) amb l’objectiu d’erradicar els abocaments improcedents de residus que s’hi duen a terme. I és que en aquests espais s’hi ha detectat la presència de voluminosos i de diferents elements abandonats que no hi corresponen i que haurien de ser tractats a la deixalleria municipal.

Pere Feliu, regidor de Medi Ambient, assegura que “aquestes actituds incíviques no només dificulten i encareixen el servei de recollida de residus, sinó que malmeten la sostenibilitat del nostre entorn i la imatge del nostre municipi”. Pere Feliu, a més, afegeix que “és responsabilitat de tots i totes fer un bon ús tant de les àrees d’emergència com de la deixalleria municipal”, i avança que des del consistori “seguirem fent pedagogia a tota la nostra població sobre el funcionament del sistema de recollida de residus i adoptarem totes aquelles mesures necessàries per a millorar-ne el seu funcionament, erradicar els abocaments incontrolats, i adaptar el model a les necessitats dels veïns i veïnes”.

En aquesta línia, l’equip de govern també té previst redimensionar les AE i adequar-les tot habilitant nova il·luminació i videovigilància.

Què són les àrees d’emergència?

Les àrees d’emergència són espais amb contenidors de totes les fraccions destinades a la població que no pugui acollir-se al calendari establert de manera puntual o bé per als residents estacionals. A més, només s’hi poden dipositar els següents residus:

. Paper-cartró

. Envasos

. Matèria orgànica

. Resta

. Restes vegetals

. Roba

Pel que fa als voluminosos, aquests no es poden dipositar en cap cas a les àrees d’emergència i la seva recollida -així com la de la fracció vegetal- s’ha de sol·licitar a través de l’app Civiwaste.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El PP de Palamós no aconsegueix els vots necessaris per entrar al consistori en la revisió de vots de la JEZ

Així, VOX, amb la candidatura de Cristina Ruz, aconsegueix representació a Palamós. 
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -