20 C
Pals
Dimecres, 4 octubre 2023
- Publicitat -

Palafrugell entrega la Medalla d’Honor a qui ha lluitat contra el Covid-19

El proper dissabte 10 d’abril a les sis de la tarda, tindrà lloc l’acte d’entrega simbòlica de la Medalla d’Honor de la Vila, a tota la gent que al llarg del darrer any ha estat en primera línia en la lluita contra el Covid-19

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El proper dissabte 10 d’abril a les sis de la tarda, tindrà lloc l’acte d’entrega simbòlica de la Medalla d’Honor de la Vila, a tota la gent que al llarg del darrer any ha estat en primera línia en la lluita contra la Covid-19. Es tracta d’un acte privat amb aforament limitat, que seguirà totes les mesures sanitàries i de prevenció i al que només assistiran els representants de les entitats homenatjades i les autoritats del municipi. La resta de gent el podrà seguir en directe a través del web www.palafrugell.cat.

Davant les necessitats sanitàries, socials i econòmiques que han sorgit arran d’aquesta crisi en la que diferents col·lectius hi ha fet front, l’Ajuntament va concloure que calia reconèixer la seva tasca amb el que es considera la màxima distinció protocol·lària del municipi. Per aquest motiu va decidir, el passat estiu, atorgar simbòlicament la Medalla d’Honor de la Vila, a tota la gent que ha estat i està en primera línia en la lluita contra la Covid-19. L’acte d’entrega s’ha hagut d’ajornar en diverses ocasions degut a l’empitjorament de la pandèmia.

Les entitats, associacions i persones que rebran a títol simbòlic la màxima distinció protocol·lària del municipi com a reconeixement a la seva tasca i trajectòria en la lluita contra la Covid-19 són: Protecció Civil, Càritas, Creu Roja, el personal del Centre d’Atenció Primària, el personal de l’Asil, tot el personal del Patronat Palafrugell Gent Gran, tots els voluntaris/es que hi han participat d’alguna manera desinteressada, l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament i la Policia Local.

Record a les víctimes
En el marc de l’acte que ha de servir per homenatjar a totes aquestes entitats i persones, també es farà un homenatge en record a totes les víctimes. En aquest sentit, s’instal·larà una placa entre la plaça de Can Mario i l’Ermengarda en record de totes les víctimes de la Covid-19 al municipi, que es destaparà aquell mateix dia.

El Consistori ja va fer un primer homenatge de record a les víctimes, els passats 26, 27 i 28 de març, quan va il·luminar la Torre de l’Aigua de Can Mario. Ara aquesta placa, quedarà instal·lada de forma permanent en aquest punt cèntric de la vila.

Medalles d’Honor
Actualment, només tenen la Medalla d’Honor de Palafrugell tres persones, el compositor i músic Josep Bastons i els esportistes Antonio Miguel i Albert Rocas, aquests dos últims per ser els únics palafrugellencs de la història que han participat en uns Jocs Olímpics.

També tenen la Medalla dues entitats, concretament l’escola Vedruna i el FC Palafrugell, que van rebre aquesta distinció l’any 2009. L’escola perquè celebrava el seu 150è aniversari i el club de futbol degut a que es va fundar l’any 1909.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -