7.6 C
Pals
Dijous, 2 desembre 2021
- Publicitat -

Així ha anat la primera vacunació contra el coronavirus al Baix Empordà

Les primeres dosis de la vacuna s'han administrat aquest matí a la residència Santa Caterina de Torroella de Montgrí

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Aquest matí s’ha dut a terme la primera vacunació contra el coronavirus al Baix Empordà. Les primeres dosis de la vacuna s’han administrat al voltant de les 10, a la residència Santa Caterina de Torroella de Montgrí. Han rebut la vacuna 21 dels 22 residents i 9 de les 16 persones treballadores, un total de 30 persones. Tots ells, un cop passin 21 dies rebran la segona injecció.

Les primeres persones de la comarca a rebre la vacuna han estat la directora de la residència, Olga Garcia, i una resident, Conxita Romaguera, de 90 anys. La directora ha assegurat que ho ha fet per “donar exemple” i treure la por a residents i gent del personal que també s’ha vacunat.

Les vacunes han arribat sobre tres quarts de deu del matí a la residència, on s’havia habilitat un espai destinat a la vacunació. Les encarregades d’administrar les dosis han estat un equip de tres infermeres.

Les dues primeres vacunades han demanat responsabilitat a la gent i confiança en la vacuna. Així ho explicava Conxita Romaguera.

Per a la priorització de les residències on s’ha començat a vacunar se segueix un criteri principal: són centres verds, és a dir, no tenen cap cas actiu de coronavirus. En el cas de la residència Santa Caterina, a més, es tracta d’un centre blanc, i que, per tant, no ha registrat cap contagi durant tota la pandèmia.

La campanya de vacunació es va estendre la setmana passada en la majoria de comarques que integren la Regió Sanitària de Girona i va arribar al Gironès, Ripollès, Garrotxa, Alt Maresme, Selva i Pla de l’Estany. Es van administrar totes les vacunes de què es disposava, 512 en total, i per aquesta setmana la regió en tindrà 3.325 de disponibles per seguir amb la campanya en residències de gent gran i en personal sanitari.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Cel tapat a primera hora i Tramuntana guanyant força al llarg del dia

Inici del dia amb més núvols i progressiva obertura de clarianes amb la intensificació de la Tramuntana
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -