16.1 C
Pals
Diumenge, 2 octubre 2022
- Publicitat -

Així pots demanar hora per vacunar-te si tens més de 50 anys

A l’entrevista del divendres 7 de maig, vam parlar amb Ester Vilert, directora dels serveis d’atenció primària del Baix Empordà sobre el pla de vacunació, que actualment incorpora als majors de 50 anys.

La directora explica que les persones entre 50 i 59 anys (des del 1962 fins al 1971) ja poden accedir al portal de vacunes de la generalitat per inscriure’s a la llista d’espera de vacunació, o bé poden esperar-se a rebre un SMS de la Generalitat que els proporcionarà un enllaç a la mateixa web. Afegeix que la idea és començar pels que tinguin més edat d’aquest grup i baixar progressivament.

A l’aplicació cal escollir quin centre de salut és l’òptim en cada cas i cal demanar cita en un dels dies i les hores disponibles. El dia de la cita cal presentar-se amb el comprovant digital i els documents d’identitat i de salut corresponents. En cas que no aparegui el centre escollit, Vilert recomana esperar uns dies fins que estigui disponible, ja que depèn del nombre de cites ja concertades. La vacuna per aquest grup serà la Pfizer.

Per les persones d’entre 60 i 69 anys, el procediment és similar, cal demanar hora amb la web o via SMS, i també se’ls vacunarà en els centres vacunals massius. Però la diferència és que en aquest cas des del CAP trucaran a cadascuna de les persones per vacunar també a tots els punts de l’àrea bàsica. La vacuna per aquest grup serà l’Astrazeneca, que tot i algunes reticències a aquesta vacuna, Vilert defensa que totes són efectives i cal confiar-hi.

Respecte al grup de 70 a 79, segueixen el mateix procediment que els de 60 i 69, tot i que la directora explica que estan finalitzant ja de vacunar-los a tots. “La previsió és que aquesta setmana estiguin ja tots pràcticament vacunats, amb un 85% de la 1ª dosi” explica Vilert, “l’únic que fem és un repàs per tots els que van manifestar dubtes sobre la vacunació o no tenien disponibilitat”.

Finalment, Ester Vilert vol transmetre el missatge “d’animar a la gent a vacunar-se, les vacunes són segures, amb un 95 i 97% d’eficàcia per evitar els símptomes greus de la malaltia” i també agraeix el personal sanitari i organitzatiu per la seva labor en la vacunació.

13 COMENTARIS

  1. Si entreu a la web, veureu que encara no deixa demanar hora pel grup esmentat. Per tant, el que diu aquesta senyora, avui a les 14:46, no és cert…

  2. Els de 1971, després de posar totes les dades, l aplicació diu que no estem al col·lectiu convocat. Conec varis casos… Suposo que comencen pels de 50 més llargs

  3. Jo sóc del 54. Hauria d’estar vacunada fa temps. Crec que hi ha un inconvenient, sóc de MUFACE. Si algú em pot informar…no puc entrar per demanar hora. No sé qué he de fer….gràcies.

Comments are closed.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios