13.2 C
Pals
Diumenge, 2 octubre 2022
- Publicitat -

Alba Casadellà: “Tornem amb moltíssimes ganes. El festival internacional Swim Out Costa Brava està tenint molt bona acollida”

El festival internacional de swing Swim Out Costa Brava celebra el seu 7è aniversari de l’1 al 4 de setembre a Llafranc, després de dos anys de parada obligada per la covid-19. Per tal de saber què ens oferirà aquesta edició, avui hem pogut parlar amb Alba Casadellà, directora del festival.

Ens ha comentat que “tornem amb moltíssimes ganes, tant nosaltres com a organitzadors com pels participants. El festival està tenint molt bona acollida”.

Amants de la música swing de Louis Armstrong, Ella Fitzgerald i Count Basie, i del seu ball, el Lindy Hop, es reuneixen de l’1 al 4 de setembre a Llafranc. En aquesta 7a edició del festival Swim Out Costa Brava hi participen més de 600 ballarins vinguts de Taiwan, Polònia, França, Estats Units i Espanya entre d’altres. L’esdeveniment, referent a Europa, rep el suport de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Palafrugell i l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell.

El format del festival és un summer camp, on s’allotja als balladors que conviuen durant quatre dies a Llafranc, reben classes amb reconeguts professors de Lindy Hop i Solo Jazz de l’escena internacional i ballen al ritme de bandes de músics de renom.

Com a novetat, aquest any s’hi introdueixen conferències temàtiques sobre igualtat de gènere i racisme en l’escena del ball. També han habilitat un Punt Lila de prevenció de violència masclista. Segons Casadellà “durant la pandèmia hi ha hagut molta reflexió sobre aquests temes en l’escena del swing i els hem volgut recollir agafant ballarins referents que parlin de com afecta el racisme al món i a Europa en particular. També tindrem dones racialitzades que ens donaran el seu punt de vista”.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios