12.4 C
Pals
Dimarts, 29 novembre 2022
- Publicitat -

Alerta a l’aigua de la Bisbal per un nou fitosanitari

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Si el passat estiu es van decretar restriccions d’aigua a La Bisbal per les altes concentracions de terbutilazina i del diuró, la darrera analítica de l’aigua dels pous de la Bisbal d’Empordà ha detectat excés de presència de carbendazim.

Segons l’analítica de Sorea, el nivell detectat d’aquesta substància és de 0,3 micrograms per litre, mentre que la concentració màxima que permet la normativa espanyola per al consum humà és de 0,1 micrograms per litre.

Tanmateix, segons ha informat la regidora de Salut de la Bisbal, Gemma Pascual, els valors en boca són els correctes ja que els filtres de carbó actiu que es van instal·lar per eliminar les concentracions de terbutilazina i diuró segueixen en funcionament i per tant, l’aigua que arriba a les aixetes, no presenta cap risc.

Pascual també ha explicat, que ja s’ha demanat una reunió amb els tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua per comunicar-los aquesta dada.

La carbendazima s’utilitza àmpliament com a fungicida bencimidazòlic d’ampli espectre i es pot trobar al mercat amb el nom comercial d’Eertavas, com a tractament efectiu contra la grafiosi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -