2.9 C
Pals
Diumenge, 29 gener 2023
- Publicitat -

“Amb el submarí no tripulat podem buscar l’home desaparegut a les Medes sense parar durant més hores”

Continua la recerca de l’home desaparegut fa gaire bé dues setmanes a les Medes. Ara, se l’està buscant amb un submarí no tripulat dotat de càmeres, que ha cedit  l’empresa Hidrosfera de palamós. Al Supermatí de Ràdio Capital en vam parlar amb Toni Cano, cap d’operacions de l’empresa.

Els fets d’aquesta desaparició es remonten al 24 d’octubre, quan l’home de 41 anys va sortir a navegar amb un amic en barca i es va tirar a l’aigua. L’amic, en veure que no tornava a sortir, el va començar a buscar, però no ja el va trobar. Llavors va ser quan la avisar de la desaparició i els submarinistes del Grup d’Especialistes en Activitat Subaquàtiques i el Servei Marítim del cos van començar a buscar. Després de tants dies, es va decidir intensificar la recerca de l’home, i es va demanar col·laboració a l’empresa Hidrosfera de Palamós.

Toni Cano va explicar al Supermatí que el submarí no tripulat és important en casos com aquest perquè, en les fondàries on s’està buscant, treballar amb un aparell és molt més fàcil que no pas amb mitjans humans.

Pel que fa al funcionament del submarí, Cano explica que seria l’equivalent a un dron aeri, a l’aigua. És un vehicle teledirigit, que es controla des de la superfície i que té càmeres que permeten buscar persones al fons marí. 

Així doncs, tenir aquesta eina marca una diferència molt important, ja que les immersions “humanes” estan molt limitades pel temps i la fondària. Toni Cano explica que si una persona podia estar 45 o 50 minuts sota l’aigua buscant, amb el submarí hi podrien estar les 24 hores del dia. 

Finalment, Toni Cano destaca també la importància de col·laborar amb accions com aquestes.

Temps de lectura: < 1 minuts

Més àudios