6.5 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

Ampli rebuig de la sentència del Suprem a la Bisbal

Tot i la pluja la plaça de davant l’ajuntament es va omplir de gom a gom en un acte en suport de la llibertat dels presos polítics catalans

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El de dilluns va ser un dia molt llarg també a la Bisbal. Des de primera hora del matí que van començar a arribar informacions sobre la imminència de la publicació de la sentència i poc després el text complet, així com quan es van conèixer els trets bàsics de la resolució del Tribunal Suprem i les penes de presó pels màxims dirigents del procés, no van parar de succeir-se manifestacions espontànies a favor de la llibertat dels presos polítics catalans i en contra de la dita sentència.

Actes matinals

A quarts d’onze del matí i des de l’Institut que està situat molt a prop del Jutjats ja hi sorgien xiulets i escridassades. Els estudiants de totes les escoles de la Bisbal es van llençar tot seguit al carrer i van començar els primers talls de la carretera principal.

Vídeo de Xevi Codolà

A mig matí l’ajuntament suspenia activitats en protesta per la sentència

Passat migdia els mestres de les escoles públiques de la Bisbal van celebrar assemblees informatives als seus centres, i de la localitat navarresa d’Altsasu arribaven diversos testimonis de solidaritat.

 

Acte a la nit

A les 8 de la nit es va celebrar una concentració a la plaça del Castell, davant de l’ajuntament i tot que plovia a gots i barrals l’espai estava ple a vessar. Hi va haver parlaments de representants de l’ANC i Òmnium i de l’alcalde de la Bisbal Enric Marquès

Abans del manifest unitari es va informar dels actes dels propers dies, així com que dimarts 15 a les 8 de la nit està convocada una seguda amb espelmes davant de la subdelegació del govern espanyol a Girona. També es va anunciar que dimecres començaran les marxes per la llibertat que confluiran a Barcelona divendres, i en particular es va informar dels detalls de la que sortirà de Girona i a la que s’incorporarà la gent de l’Empordà farà el primer tram fins a Sils a través de la AP7 i posteriorment la carretera nacional. Divendres i coincidint amb l’arribada de les marxes a Barcelona on entraran  per la Meridiana, Diagonal i Gran Via hi ha prevista una gran manifestació a Barcelona, que es repetirà diumenge en que n’hi ha programada una altra.

Fotografies de Pere Mercader

Fotografies de Pere Mercader

Tot seguit es va llegir un manifest consensuat entre la ANC i Òmnium Cultural que es feia públic a tot Catalunya

L’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès va anunciar la moció que es presentarà al ple extraordinari demanant la llibertat dels presos polítics i que tindrà lloc a 2/4 de 8 de la nit a l’ajuntament.

El cantant bisbalenc Carles Sanjosé va interpretar la cançó “L’estaca” i “Els segadors”, l’himne nacional de Catalunya.

Vídeo de Xevi Codolà

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Arriba ‘La Festa’ de La Pegatina amb The Tyets, Jazzwoman i Santa Salut

“La Festa”, ja ho diu el mateix títol, és una celebració entre amics. S’ajunten quatre artistes (La Pegatina amb Santa Salut, The Tyets i Jazzwoman) per cantar al ritme d’aquesta merenga accelerada que barreja rap i melodies cantables en català. Es tracta d’un divertiment que es complementarà amb un videoclip fet a partir de resultats
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -