15 C
Pals
Dijous, 29 febrer 2024
- Publicitat -

Inaugurada l’ampliació del Parc dels Estanys de Platja d’Aro

A la nova zona s'hi han incorporat quatre hectàrees més i un centre d'interpretació

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Platja d’Aro ha inaugurat la nova zona del Parc dels Estanys. En total, l’any 2012 s’havien reformat 11,10 hectàrees, quan es va inaugurar el parc. Finalment, les obres han inaugurat 4,10 hectàrees més. En total, el parc compta amb més de 15 hectàrees en total.

El conjunt de 150.000 m2 ha esdevingut un espai de gran atractiu ciutadà, turístic i cultural. S’hi poden realitzar diverses activitats com la visita pública i didàctica controlada amb la potenciació de la diversitat biològica de la zona tot recuperant els hàbitats i els ambients naturals originaris. A més, es pot realitzar l’observació ornitològica de fins a 250 espècies que hi fan estada, i la creació artística acollint exposicions temporal i un fons permanent d’escultures de gran format a l’aire lliure.

Les obres d’ampliació al Parc dels Estanys

Les intervencions en l’ampliació se centren en diversos punts. El primer d’ells i el més rellevant és la creació d’un itinerari senyalitzat amb panells amb explicacions de detall, amb informació complementària mitjançant codis QR i la incorporació de Braille. Amb aquesta ampliació els camins transitables creixen un terç i s’aconsegueixen unir els dos recorreguts mitjançant un pont de fusta.

També, s’ha generat un nou accés al parc per l’extrem nord-oest, al carrer Tramuntana. Paral·lelament a aquesta adequació, s’ha fet una reforma de les portes de les entrades existents, s’ha millorat el conjunt de la senyalització i s’ha col·locat mobiliari urbà i de descans a la zona ampliada. A més, s’hi ha fet plantació d’arbrat i arbust amb espècies autòctones.

També s’ha construït una bassa d’aigües temporal, que creixerà i decreixerà segons la temporada de l’any, i que possibilitarà la presència d’espècies amfíbies; i també murs de pedra seca i hotels d’insectes.

L’última de les millores que s’ha fet al parc, just a tocar de l’entrada principal original, s’hi han instal·lat dues cúpules de fusta connectades entre sí, que esdevindran centre d’interpretació del parc i un espai polivalent on s’hi duran a terme activitats cultural i visites didàctiques. Properament la zona d’aparcament d’autocaravanes, situat a tocar de la zona est del parc, es traslladarà a un nou espai proper al vial que uneix les viles de Castell d’Aro i Platja d’Aro.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Terracotta Museu prorroga l’exposició ‘Carles Sala. D’oller a artista de la ceràmica’ fins el 9 de juny

La mostra ha tingut molt bona rebuda superant totes les expectatives i el Terracotta Museu ha decidit prorrogar-la fins el 9 de juny.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -