7.3 C
Pals
Divendres, 23 febrer 2024
- Publicitat -

Anna Codina: “S’ha accentuat la diferència entre la vida que ens agradaria viure i la que vivim amb les xarxes socials”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Anna Codina: "S'ha accentuat la diferència entre la vida que ens agradaria viure i la que vivim amb les xarxes socials"
Loading
/

L’autora que viu a cavall entre Girona i Corçà, Anna Codina, va presentar el passat dimarts 14 de març la seva primera novel·la, Algoritmes al Centre Cívic Barri Vell – Mercadal de Girona. Aquest és un llibre que explora els clarobscurs de les xarxes socials, la tecnologia i la influència que tenen sobre la societat. Per avançar-nos alguns detalls més sobre el llibre Anna Codina va visitar el Supermatí.

Algoritmes és la història d’una parella que representen les dues cares “del món digital que ens ha tocat viure”, explica l’autora. La Muriel és un personatge que intenta fer carrera com a influencer, i en Robert va a treballar en una empresa tecnològica de Londres. Una empresa que al final “ens dona totes les eines digitals que estan transformant la societat”, afirma Anna Codina. Així, amb el llibre, es poden apreciar les dues cares de la moneda d’aquest món digital.

La influència de les xarxes socials i la veritat

L’autora és conscient que les xarxes socials han d’estar presents en el món de la ficció, tant en els llibres com en les pel·lícules. Per això, Anna Codina aconsegueix, a través d’aquest llibre, mostrar aquesta realitat que ens vincula tant a les xarxes socials com al món digital. Cal destacar, a més, que Algoritmes s’inspira en experiències viscudes i històries del dia a dia.

Anna Codina, que treballa en el món de les xarxes socials, és conscient que el món digital ens ajuda a enganyar a les persones i a enganyar-nos a nosaltres mateixos amb una vida que realment no estem vivint. Per això, una de les reflexions que fa l’autora en el llibre és “on és el límit d’aquesta vida que ens agradaria viure i quan hem de ser honestos amb el que ens envolta”.

El procés d’escriptura

L’autora reconeix que ha estat tot un repte escriure la novel·la i, de moment, ja està pensant a escriure’n una altra. Explica que volia escriure alguna cosa, tot i això, crear una novel·la per ella era com fer “una catedral”. Per tirar endavant aquesta idea va decidir inscriure’s en un curs d’escriptura.

D’aquest procés d’escriptura en va sorgir Algoritmes. A part d’explorar aquesta temàtica del món de les xarxes socials, Anna Codina treballa el concepte d’estar connectat o desconnectat, el fet de marxar a treballar en un país estranger, o el tracte que es rep en grans corporacions tecnològiques. També aprofundeix en els canvis que han experimentat ciutats de moda com Barcelona o Londres.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios