20.5 C
Pals
Dilluns, 23 maig 2022
- Publicitat -

Anna Kavatsuyk: “El primer que fem cada matí és preguntar als nostres familiars si han sobreviscut”

Ahir va passar pel Supermatí de Ràdio Capital l’Anna Kavatsuyk, una ucraïnesa que viu a Figueres i que és una de les encarregades de recollir material a l’Empordà per ajudar a la població del seu país.

L’Anna ens va assegurar que molta gent està col·laborant, i que el suport social des de terres empordaneses és molt gran. Però també ens deixava un missatge colpidor sobre com la comunitat ucraïnesa viu aquesta guerra des de la distància

La recollida de material i el posterior trasllat cap a la frontera amb Polònia possibilita que alguns ciutadans d’allà puguin sortir i venir cap a Catalunya, però tot plegat és dramàtic com ella mateixa ens narrava

L’Anna assegurava que el material que més demanen els seus compatriotes és, malauradament, estris relacionats amb l’autodefensa com armilles anti-bales o llanternes, donat el clima bèl·lic que estan vivint.

Pel què fa a l’organització logística, estan intentant optimitzar el transport minimitzant riscos

Els punts de recollida de material estan repartits per tota la demarcació gironina, en llocs com Figueres, Girona, Ventalló, Camallera, etc., i l’Anna exhorta a la ciutadania catalana a contribuir amb el què pugui per mirar de pal·liar la situació dels seus conciutadans a Ucraïna.

L’Anna també explicava que tenen dificultats per trobar segons quins materials, més enllà dels productes de primera necessitat. Es referia concretament a les esmentades armilles anti-bales, que són difícils d’aconseguir. Tot plegat configura un context desolador, però el que sí que demanen és que, més que aportacions econòmiques, seria molt útil que la ciutadania de manera conjunta pogués obtenir algun d’aquests materials.

 

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios