12.4 C
Pals
Dilluns, 20 març 2023
- Publicitat -

Anna Ribera “Comença la vacunació contra la grip i la tercera dosi contra la Covid al Baix Empordà

Divendres passat vam parlar al Supermatí amb l’Anna Ribera, directora assistencial de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, sobre la campanya contra la grip i de la tercera dosi de la vacuna per la Covid- 19, que es posa avui en marxa. Tal com ens explica Ribera, la campanya contra la grip va destinada a la gent major de 60 anys, mentre que els majors de 70 podran optar per obtenir també alhora la tercera dosi de la vacuna contra la covid. La vacunació començarà a mitjans de setmana per tal de garantir que tothom tingui la seva dosi.

El protocol serà semblant a l’anterior per la covid, on els caps publicaran l’horari i lloc per anar a vacunar-se. La gent gran que no es pugui desplaçar se li posarà la a domicili, mentre que la resta podran anar a qualsevol moment de l’horari establert, que serà tant als matins com a les tardes. Per mantenir la campanya de vacunació organitzada, tots els caps, excepte el de Torroella, han decidit separar els dies de vacunació dels menors de 70 anys -que només obtenen la dosi de la grip- amb els de 70 anys o majors -que poden obtenir les dues-. Ribera recomana que aquells que es puguin vacunar de les dues ho aprofitin. D’altra banda, aquells que hagin passat el virus i només tinguin una vacuna però vulguin posar-se la segona, malgrat no sigui necessària, haurà de preguntar el mateix dia de la vacunació contra la grip.

Les residències van ser els primers en començar a vacunar i les estadístiques són molt positives. Més de 1200 persones ja estan vacunades amb la tercera dosi. Ribera remarca la gran consciència que han tingut tants els familiars com les residències. D’altra banda, els casos de covid han disminuït notablement i solen ser entre persones vacunades, sobretot en concentracions familiars on l’espai és limitat. Fa uns 10 dies que no hi ha infectats a l’hospital ni a Palamós Gent Gran, però el que més preocupa, segons explica Anna Ribera, són els joves, ja que és el sector més complicat a convèncer per vacunar.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios