10.8 C
Pals
Dilluns, 28 novembre 2022
- Publicitat -

Antoni Garcia : “Tenim la certesa de l’aturada dels ingressos i dels negocis”

Al Supermatí de divendres, vam entrevistar Antoni Garcia, vicepresident de l’Associació turística d’apartaments (ATA) Costa Brava. Destaca de les seves paraules que no n’hi ha prou amb les mesures, com ara els ERTOs o els préstecs ICO, per fer front a la crisi econòmica. Aquestes no són suficients per salvar les empreses del sector turístic i cal anar més enllà.

Concretament, amb el tancament dels restaurants s’han cancel·lat moltes de les poques reserves d’apartaments que tenien i ara s’han d’enfrontar a la temporada d’hivern, d’un 6 a 8 mesos sense cap tipus d’ingressos però mantenint l’estructura empresarial.

 

Va explicar que una de les poques ajudes que han rebut és poder demanar un crèdit al banc per mantenir les despeses, com per exemple els impostos. Ha estat molt crític al respecte i ha mencionat l’administració de Torroella de Montgrí que ha pujat les taxes d’escombraries enlloc de donar suport. Antoni Garcia demana que hi hagi la possibilitat de demorar el pagament dels impostos i de les quotes de subministrament per poder mantenir les empreses.

A més, el vicepresident recalca que els lloguers d’apartaments turístics repercuteixen positivament sobre altres sectors de l’economia local, com per exemple els locals comercials o la construcció. Ha advertit que si no reben ajudes, moltes empreses no aguantaran una altra temporada i es veuran abocades a tancar, amb la possible conseqüència de deixar molts treballadors sense feina.

Finalment, pel que fa als habitatges il·legals, Antoni Garcia va explicar que hi ha un fort augment de legalització dels habitatges. Per exemple a Girona hi ha més de 38.000 habitatges d’ús turístics legals inscrits al registre de la Generalitat.

Podeu recuperar l’entrevista sencera aquí:

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios