24.1 C
Pals
Dissabte, 28 novembre 2020

Antoni Garcia : “Tenim la certesa de l’aturada dels ingressos i dels negocis”

Toc d’alerta davant la situació crítica del sector turístic

El més llegit

El TSJC conclou que Torroella de Montgrí va vulnerar la llibertat ideològica denegant el permís per a una carpa a C’s

Confirma la sentència del jutjat contenciós 1 de Girona i imposa 2.000 euros de costes processals a l'ajuntament

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

Activat el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge a la Costa Brava

S'activa també una prealerta del pla per fortes ventades, a més a la Costa Brava, on les onades podran superar els quatre metres

La majoria de comerços del Baix Empordà rebutja el Black Friday

Des de l'Associació Oohx!gen de Palafrugell i Montgrí Comerç de Torroella asseguren que la majoria dels seus socis no faran descomptes especials. Des de l'Associació d'Empresaris de Platja d'Aro, diuen que no té sentit fer rebaixes si no tenen clients.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Al Supermatí de divendres, vam entrevistar Antoni Garcia, vicepresident de l’Associació turística d’apartaments (ATA) Costa Brava. Destaca de les seves paraules que no n’hi ha prou amb les mesures, com ara els ERTOs o els préstecs ICO, per fer front a la crisi econòmica. Aquestes no són suficients per salvar les empreses del sector turístic i cal anar més enllà.

Concretament, amb el tancament dels restaurants s’han cancel·lat moltes de les poques reserves d’apartaments que tenien i ara s’han d’enfrontar a la temporada d’hivern, d’un 6 a 8 mesos sense cap tipus d’ingressos però mantenint l’estructura empresarial.

 

Va explicar que una de les poques ajudes que han rebut és poder demanar un crèdit al banc per mantenir les despeses, com per exemple els impostos. Ha estat molt crític al respecte i ha mencionat l’administració de Torroella de Montgrí que ha pujat les taxes d’escombraries enlloc de donar suport. Antoni Garcia demana que hi hagi la possibilitat de demorar el pagament dels impostos i de les quotes de subministrament per poder mantenir les empreses.

A més, el vicepresident recalca que els lloguers d’apartaments turístics repercuteixen positivament sobre altres sectors de l’economia local, com per exemple els locals comercials o la construcció. Ha advertit que si no reben ajudes, moltes empreses no aguantaran una altra temporada i es veuran abocades a tancar, amb la possible conseqüència de deixar molts treballadors sense feina.

Finalment, pel que fa als habitatges il·legals, Antoni Garcia va explicar que hi ha un fort augment de legalització dels habitatges. Per exemple a Girona hi ha més de 38.000 habitatges d’ús turístics legals inscrits al registre de la Generalitat.

Podeu recuperar l’entrevista sencera aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

A la Bisbal d’Empordà, el 60 % dels residus no es reciclen

Cada bisbalenc/a genera una mitjana de 1,4 Kg de residus al dia i en un any la població total...

El Museu de la Mediterrània inaugura, en streaming, l’exposició de l’Any Palmira Jaquetti

Palmira Jaquetti és una de les moltes dones que, des d’un anonimat encara vigent, van contribuir a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds musicals, literàries, pedagògiques i humanístiques en general

Dissabte de llevantada. Diumenge torna el sol, però encara amb mar alterada

Episodi de llevant amb vent, alteració marítima i pluja que pot acumular quantitats de fins a 100 mm en 24h. Localment es pot prodir algun xàfec tempestuós i el vent bufarà amb cops que poden superar els 70 km/h. Diumenge millora l'estat del cel amb més sol però encara mala mar.

Activat el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge a la Costa Brava

S'activa també una prealerta del pla per fortes ventades, a més a la Costa Brava, on les onades podran superar els quatre metres

La Generalitat incrementa l’aportació del PUOSC i destinarà 8,4MEUR al Baix Empordà fins al 2024

L'Alt Empordà concentra més d'un terç de la inversió seguit del Baix Empordà, el Gironès i el Ripollès

Altres notícies