El Govern de Palafrugell va aprovar ahir al vespre el pressupost per l’any 2019 en un ple extraordinari, i malgrat els vots en contra d’Entesa i PSC, finalment l’import global serà de 36.847.901€, és a dir, 240.000€ menys que aquest any. L’Ajuntament ha explicat que aquesta reducció de pressupost és deguda a la finalització de subvencions de la Generalitat pel Pla de Barris, a banda que tampoc es pressupostarà l’obra de remodelació urbana de la Marineda fins que no se n’hagi presentat el projecte.

Dins de l’import, que a banda de l’Ajuntament també inclou l’Institut de Promoció Econòmica IPEP, el Museu del Suro i el Consorci Fraternal-Mercantil.

L’import s’invertirà, tal i com s’ha avançat, sobretot en medi ambient, seguretat ciutadana, Museu del Suro i serveis. Per exemple, més concretament se substituirà l’actual caldera de calefacció de gasoil de l’Escola Barceló i Matas per una de biomassa. També s’invertirà en obres de construcció d’un dipòsit municipal de vehicles i es farà una transferència de capital a la Diputació de Girona per tal de poder procedir a la primera fase del projecte museogràfic del Museu del Suro. A banda de millorar la gestió administrativa, des de l’Ajuntament també han dit que enfortiran els serveis municipals destinats a persones vulnerables i que tenen la voluntat de no augmentar pressió fiscal.