24.1 C
Pals
Dissabte, 13 juliol 2024
- Publicitat -

Aprovat el pressupost del 2019 de Palafrugell

L’import es reduirà 240.000 euros i s’invertirà, entre d’altres coses, en medi ambient

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Govern de Palafrugell va aprovar ahir al vespre el pressupost per l’any 2019 en un ple extraordinari, i malgrat els vots en contra d’Entesa i PSC, finalment l’import global serà de 36.847.901€, és a dir, 240.000€ menys que aquest any. L’Ajuntament ha explicat que aquesta reducció de pressupost és deguda a la finalització de subvencions de la Generalitat pel Pla de Barris, a banda que tampoc es pressupostarà l’obra de remodelació urbana de la Marineda fins que no se n’hagi presentat el projecte.

Dins de l’import, que a banda de l’Ajuntament també inclou l’Institut de Promoció Econòmica IPEP, el Museu del Suro i el Consorci Fraternal-Mercantil.

L’import s’invertirà, tal i com s’ha avançat, sobretot en medi ambient, seguretat ciutadana, Museu del Suro i serveis. Per exemple, més concretament se substituirà l’actual caldera de calefacció de gasoil de l’Escola Barceló i Matas per una de biomassa. També s’invertirà en obres de construcció d’un dipòsit municipal de vehicles i es farà una transferència de capital a la Diputació de Girona per tal de poder procedir a la primera fase del projecte museogràfic del Museu del Suro. A banda de millorar la gestió administrativa, des de l’Ajuntament també han dit que enfortiran els serveis municipals destinats a persones vulnerables i que tenen la voluntat de no augmentar pressió fiscal.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

De Constantinoble al pa amb tomàquet

El Pol Lloberas ens porta cada cap de setmana un dòmino històric, un “efecte papallona” que relaciona dos esdeveniments de la història que semblen no tenir cap mena de connexió, però que són causa i efecte d’un mateix fenomen. Aquest dissabte ens ha sorprès amb aquesta qüestió: si els turcs otomans no haguessin conquerit Constantinoble el 1453, avui no menjaríem pa amb tomàquet.  Ha relacionat un dels plats típics catalans amb fets històrics.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -