24.1 C
Pals
Dimecres, 2 desembre 2020

Aprovats els nous pressupostos de la Bisbal de l’Empordà

El més llegit

Brot de coronavirus a la residència Palamós Gent Gran amb 47 infectats

El brot a la residència de gent gran de Palamós es va conèixer gràcies a un cribratge entre els treballadors

Així ha quedat l’Estartit després del temporal d’aquest cap de setmana

Les imatges després del temporal a l'Estartit mostren un espai completament inundat

Robatori a la llar d’infants El Tren Petit de la Bisbal d’Empordà

Els lladres han regirat la segona planta i ara la direcció farà inventari per saber què s'han emportat

El Nadal de Platja d’Aro canvia el Túnel de Llum de Nadal per dues instal·lacions de mapping i un arbre monumental

Hi haurà 25.000m2 d’il·luminació nadalenca de baix consum en els seus carrers, fil d’animació musical i nous punts d’atracció
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -

Ahir 10 de novembre, es va convocar una sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà per presentar la proposta d’aprovació del pressupost general municipal de l’exercici del 2021. Aquest consta de 16.649.699,88 euros i l’equip de govern municipal (ERC, CUP i En Comú Podem) ha tingut en compte la complicada situació sanitària i econòmica derivada de la COVID-19.

Al matí es va  fer una roda de premsa al consistori per presentar el ple extraordinari del vespre. A l’acte van comparèixer l’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès; la 1a tinent d’alcalde i regidora d’Hisenda, Carme Vall; i el 2n tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Carles Puig.

El batlle ha incidit en els canvis d’estructura consistorial, un 51 % del capítol 1 del Pressupost: «És una part importantíssima: necessitem una estructura tècnica potent per trobar el màxim de recursos per a cada àrea, ser eficaços i millorar el servei». La partida pel 2021 aposta per la formació i pels projectes socials i culturals de la ciutat, l’equip de govern aposta per dedicar la major part del capítol 2 del pressupost a l’àmbit social, comptant amb  4.755.586,92 euros. L’alcalde afirma: «Hem augmentat el pressupost en base a les línies que vam engegar el març passat per atendre els sectors més vulnerables, alhora que també seguirem apostant per la promoció i el desenvolupament econòmic».

Alguns exemples de sectors d’aplicació d’aquesta partida són: l’acompanyament a les persones per a la seva integració en el món laboral, la promoció de la ciutat, ajuts al sosteniment de la xarxa comercial municipal, la col·laboració amb les diferents associacions que formen el teixit educatiu, esportiu, cultural, social i comercial de la Bisbal i el treball conjunt, com el pla estratègic amb els municipis veïns. Marquès ha aclarit que les ajudes depenen de la Generalitat i del Govern d’Espanya i si no són suficients, s’intentarà arribar en funció del romanent de tresoreria municipal.

Quant a les inversions de 2021 cal demanar un préstec de 1.263.126,85 euros per una despesa d’1.862.488,44 euros. Amb la intenció de construir un nou dipòsit d’aigua potable de Puig Negre, pel qual el consistori ja disposa de dues subvencions (PUOSC i Diputació de Girona). Segons declaracions del batlle, la inversió farà que les obres s’executin de manera immediata i també incorporarien adequacions a la xarxa de distribució d’aigua potable municipal. També s’inclourà una partida per a expropiacions que es considerin necessàries per al desenvolupament de projectes municipals futurs. A més, també s’invertirà en maquinària de neteja i manteniment de vies públiques de la ciutat.

Amb  aquest préstec, l’endeutament ascendirà del 52 % a un 59 %, percentatge encara lluny del 110 % permès. El capítol d’inversions també inclou altres projectes, com la construcció d’un forn als exteriors del Terracotta Museu, un increment de la partida d’honoraris d’encàrrec de projectes, o una partida d’inversió al parc d’habitatges socials.

El segon tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Carles Puig, ha explicat que el pressupost neix d’un llarg treball conjunt de l’equip de govern. Puig també ha reiterat l’aposta del consistori per la cultura, que a causa de la pandèmia ha patit molt econòmicament, i ha avançat que s’inclourà una partida per potenciar l’estudi patrimonial de la Bisbal.

Cal destacar que la nova partida pressupostària suposa una lleugera pujada d’impostos i taxes pels ciutadans del municipi.  L’oposició formada per  Junts per la Bisbal, PSC i Tots per la Bisbal, ha presentat una esmena conjunta a la pujada del 5,5% de la taxa d’escombraries i l’augment del cost de la zona blava.  També reclamen una rebaixa del 10% de l’IBI per retornar-lo al nivell d’abans del 2014 i una rebaixa del 33% de l’impost de construccions. Les tres formacions han carregat contra el govern municipal, assegurant que “no és conscient de la gravetat de la situació” i que el municipi “castiga els contribuents com si la situació econòmica dels ciutadans fos igual que fa dos o tres anys”.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Anna Ribera: “La gran majoria dels positius són asimptomàtics i els que són simptomàtics és perquè tenien una patologia prèvia”

Una de les notícies que més ha destacat al Supermatí d’avui ha estat el brot de 47 positius a...

Detingut un clan per robar violentament joies a gent gran a Calonge

En total s’han detingut cinc persones que ja han ingressat a presó, el valor dels objectes sostrets arriba gairebé a 87.000 euros

El govern flexibilitzarà el toc de queda la nit de Nadal, Cap d’any i Reis

El Govern retarda el toc de queda a la 1.30 de la matinada les nits de Nadal i de Cap d'Any, i a les 23.00 el 5 de gener

Aproven ajudes de fins a 500 euros per restaurants i estètiques de la Bisbal d’Empordà, que han hagut de tancar pel coronavirus

El fons és de 19.000 euros i tots els establiments que s'hi apuntin rebran diners, si compleixen els requisits

Rescaten una dona atrapada en un vehicle en un accident amb tres cotxes a Ullastret

La dona va quedar atrapada dins del seu vehicle quan va xocar amb un altre turisme i un tot terreny i el cotxe va bolcar a la carretera GI-644

Altres notícies