25.9 C
Pals
Dimecres, 17 agost 2022
- Publicitat -

Augmenten els casos de covid i la pressió hospitalària a l’Hospital de Palamós

Anna Ribera, directora assistencial del SSIBE, explica que fins ara s'havien mantingut amb una desena de pacients ingressats per covid. En els darrers dies, la xifra ja ha pujat fins a la vintena

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En les darreres setmanes han augmentat els casos de coronavirus arreu de Catalunya. Al Baix Empordà, el nombre de casos confirmats va augmentant lleugerament setmana a setmana, i ja es parla de nova onada. Per això, n’hem volgut parlar amb Anna Ribera, directora assistencial dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà.

Un augment de casos positius que Anna Ribera relaciona amb les diferents variants del virus, cada vegada més contagioses, sumades a la desaparició total de les mesures de seguretat. Anna Ribera ha explicat que aquest augment de casos s’ha notat a l’Hospital de Palamós, on ara hi ha una vintena de pacients ingressats per coronavirus. A més, Ribera detalla que molta gent hi va perquè es troba malament però sense saber que té covid, i un cop allà, fent la prova saben que són positius.

La directora explica que sobretot, veuen molts símptomes del refredat típic, tal com passava a l’hivern. Ara, com que el virus es queda a les vies altes, molta gent no és conscient que pot estar escampant el virus. Per això, Ribera demana precaució i mesures de seguretat un cop apareguin aquests símptomes. 

Afectació en l’activitat hospitalària

El departament de Salut ha marcat el final del mes de juliol com el possible pic d’aquesta nova onada. Això fa que s’hagi de replantejar l’activitat a l’Hospital: a l’estiu els casos d’urgències es multipliquen a causa del turisme, encara que sigui per simptomatologies lleus o banals. Si a això se li afegeixen aquests casos de covid, Anna Ribera tem que els llits del centre es tornin a emplenar com a les anteriors onades.

Davant d’aquesta situació, Anna Ribera recorda que és bon moment per vacunar-se, sigui la dosi que sigui. Recomana especialment que la gent que no la té es posi la tercera, ja que assegura que es nota diferència entre tenir dues dosis o tres. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Begur es prepara per a viure la dissetena edició de la Fira d’Indians

Els dies 2, 3 i 4 de setembre, el municipi s’engalanarà per a celebrar novament el vincle entre Begur i Cuba a ritme de música, tastos, sessions teatralitzades i visites culturals
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -