29 C
Pals
Dilluns, 4 juliol 2022
- Publicitat -

El Baix Empordà deixa enrere l’estat d’alarma i entra a la “represa”

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Seguir portant la mascareta al carrer però també en els espais tancats o pagar una multa de fins a 100 euros. Aquesta serà una de les mesures més importants al Baix Empordà durant la “represa”. A partir d’aquest divendres 19 de juny a mitjanit, la comarca ja ha finalitzat la desescalada. A partir d’ara, s’hauran de respectar mesures de seguretat fins que no hi hagi una vacuna contra el coronavirus.

Algunes d’aquestes mesures, a part de portar la mascareta en espais oberts o tancats, com bars i restaurants, caldrà també portar aquest element de protecció al transport com són autobusos, vaixells, avions… De fet, també caldrà portar mascareta en vehicles compartits per persones que no resideixin junts.

Una de les excepcions a l’hora de portar mascareta és quan es pot respectar la distància de seguretat de més d’1,5 metres entre persones. A més a més, la mascareta no és obligatòria quan es practica esport individual a la “nova normalitat”.

No hi haurà límits d’aforament al Baix Empordà durant la “nova normalitat”

Fins ara, hi havia diferents límits d’aforament al Baix Empordà entre grups reduïts, fins a 20 persones a la fase 3 o l’obertura de terrasses de bars i restaurants però amb restriccions d’aforament. Des d’ara i fins dijous 25 de juny es mantenen les limitacions d’aforament, però a partir de llavors, ja no n’hi haurà. L’única condició serà poder mantenir la distància d’1,5 metres entre persones. És, per tant, una fase basada en l’autorresponsabilitat, tal com explicava la consellera Alba Vergés a la presentació de les mesures de la “represa”.

A partir d’ara, a diferència de durant la desescalada, serà la Generalitat de Catalunya qui prendrà les decisions i determinarà les noves restriccions. Fins ara ho feia el Ministeri de Salut liderat per Salvador Illa, ara però tot dependrà de Presidència i del Departament de Salut de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La urbanització de la platja de la Fosca rebrà 3,4 milions d’euros per arreglar la carretera

La reforma de la platja de La Fosca ja té el vist-i-plau de l'Ajuntament de Palamós per acabar les...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -