8.8 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

El Baix Empordà no espera que l’aixecament dels peatges comporti un augment de visitants

Aquest 31 d'agost han finalitzat les concessions de bona part dels peatges catalans: de l'AP-7 entre Tarragona i La Jonquera, la de l'AP-2 entre el Vendrell i Saragossa, la C-32 i la C-33

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest 31 d’agost han finalitzat les concessions de bona part dels peatges catalans: de l’AP-7 entre Tarragona i La Jonquera, la de l’AP-2 entre el Vendrell i Saragossa, la C-32 i la C-33. D’aquesta manera, qui vulgui arribar a les comarques gironines a través de l’AP-7, ho podrà fer ara de manera gratuïta. Tot i això, diverses veus de la comarca no creuen que l’aixecament dels peatges acabi significant un augment de visitants i turistes al Baix Empordà.

Des del grup Costa Brava Centre ho justifiquen explicant que la majoria de turistes locals que venen al Baix Empordà tenen segones residències, i que, per tant, vindrien de totes maneres. Ho ha explicat la gerent Judith Lloberol a Ràdio Capital.

Per una altra banda, Maurici Jiménez, l’alcalde de Castell-Platja d’Aro (un dels municipis més turístics del Baix Empordà) explica que, òbviament, ja es podia arribar al municipi sense haver de pagar, però apunta que l’aixecament dels peatges farà que hi hagi una via més còmoda per arribar a la Costa Brava.

Finalment, també hem parlat amb Josep Piferrer, alcalde d’un altre dels grans municipis turístics del Baix Empordà, Palafrugell. Piferrer explica que tampoc esperen que la lliure circulació comporti cap gran canvi.

Per una altra banda, però, l’alcalde assegura que aquest aixecament, al permetre anar fins a Barcelona gratuïtament i per una “via ràpida”, el que fa és “gratificar” el transport individual, enlloc d’afavorir el transport col·lectiu. Per això, Piferrer creu que s’hauria de fer un “debat de país” sobre el tema de la mobilitat i buscar noves formes per potenciar el transport públic que millorin la connexió dins i entre els municipis.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Canvi de temps amb pluja, vent i ambient més fred

Vent de component nord-est, mala mar i pluja en dilluns amb una temperatura màxima molt més baixa que els dies anteriors.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -