24.1 C
Pals
Dijous, 26 novembre 2020

Balanç positiu de la temporada de platges a Pals

El més llegit

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

Tres detinguts al Baix Empordà per apropiar-se de mòbils comprats a través d’un portal de vendes de segona mà

El xofer d'una empresa de paqueteria es quedava els objectes i els altres dos arrestats els tornaven a posar a la venda

Salut es planteja nous cribratges de coronavirus al Baix Empordà”

L'objectiu és detectar asimptomàtics entre la població major de 16 anys

Anna Ribera “fa tres setmanes que els ingressos van baixant”

En l’entrevista del Supermatí d’avui, Anna Ribera, directora assistencial del Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, ens ha...
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Gràcies a la feina conjunta entre l’Ajuntament i els equips de salvament i socorrisme s’ha aconseguit reduir a la meitat el número d’incidències i millorar substancialment la qualitat de la sorra respecte la temporada passada.

L’Ajuntament i els equips de socorrisme fan una valoració molt satisfactòria del que ha donat de sí la temporada de platges a Pals aquest any 2016. Al llarg de quatre mesos, des de principis de juny fins a finals de setembre, el treball i la col·laboració conjunta entre el consistori i els professionals de salvament ha permès reduir de forma exponencial el nombre d’incidències detectades. Així, aquest any 2016 s’han observat un total de 1.660 accidents de diferent grau i índole; el que suposa 1.494 incidències menys que durant la temporada 2015.

On també s’ha fet visible el treball entre Ajuntament i els equips de socorrisme és en la qualitat de la sorra, que aquest 2016 ha estat neta el 98% del temps (82 dies) i tèrbola només dos dies (2%). Unes xifres que, també en aquest cas, milloren respecte la temporada passada quan la sorra va estar en òptimes condicions un 71% dels dies. Sílvia Monar, alcaldessa de Pals, assegura que “tant l’Ajuntament com els professionals de salvament treballem diàriament durant els mesos d’estiu per oferir a la gent un estat òptim i segur de les nostres platges, tant a la sorra com al mar. Estem satisfets amb el balanç i amb el fet que any rere any Pals sigui un lloc d’estiueig més segur, responsable i adaptat a les necessitats dels nostres usuaris”.

Tipus d’incidències

Aquest any 2016, la major part de les incidències –un total de 890 (55%)- han estat relacionades directament amb la pràctica d’esports nàutics (windsurf, surf, kitesurf i kayak), sobretot a la Platja del Grau. En aquest sentit, respecte l’any 2015, s’ha reduït notablement aquest tipus d’incidències -515 menys- gràcies a la feina proactiva i preventiva dels equipaments de salvament i socorrisme alliberant la zona dels canals nàutics per tal que aquests puguin dur a terme de forma segura la seva activitat esportiva.

Mentrestant, durant els mesos de platja a Pals s’han detectat enguany un total de 517 incidències relacionades amb els banyistes -un 30% del total-. El que suposa una reducció de més de la meitat dels casos respecte l’any 2015, quan se’n van detectar 1.069. Entre les incidències destaca els usuaris en zona perillosa, usuaris que sobrepassen el límit de la zona de bany, banyistes al canal d’embarcacions i usuaris a corrents abalisades.

On també s’ha experimentat un canvi notable fruit del treball preventiu és en la reducció del nombre d’avisos a usuaris amb animals domèstics, passant dels 541 de l’any 2015 als 189 d’enguany.

Intervencions

Aquest any 2016 els equips de salvament i socorrisme han hagut de realitzar un total de 10 rescats a banyistes i embarcacions -7 menys que el 2015-. Mentrestant, els socorristes han realitzat un total de 276 assistències a usuaris que es trobaven a la platja, de les quals cinc han sigut de caràcter i han requerit l’assistència del Transport Sanitari de Catalunya (TSC) i el Servei d’Emergències Mediques (SEM).

Altres incidències

Enguany s’ha hagut d’atendre un total de 156 picadures de meduses. En aquest sentit, l’Ajuntament i els equips de socorristes i de salvament posen en valor la feina feta conjuntament amb l’Institut de Ciències del Mar, amb qui col·laboren en la identificació i investigació d’aquets cnidaris. En paral·lel, diàriament s’actualitza la informació a les pàgines web dels cossos de Protecció Civil l’Agència Catalana de les Aigües.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El robots submarins són clau per a la descoberta i protecció d’espècies d’organismes de grans profunditats

Un estudi indica que l'ús dels aparells aquàtics combinat amb estacions marines faciliten les investigacions

Paula Valls crea ‘És Nadal’, la primera nadala de Barcelona

Paula Valls ha estrenat aquest dijous ‘És Nadal‘ una nadala molt especial que parla de les situacions que es viuen cada dia, de Barcelona i d’aquests últims mesos en aquests temps de pandèmia. La cantant de Manlleu ha explicat a betevé que el Nadal el necessitem sempre, però aquest any, encara més. També afegeix que…

Palamós dona llum verda a la construcció d’un habitatge social cooperatiu

L'Ajuntament de Palamós i la cooperativa d'habitatge Sostre Cívic ja havien aprovat el febrer del 2019 un protocol per a la viabilitat d'una promoció...

28.475 habitants del Baix Empordà només hi passen una temporada

Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), el 2019 la població estacional del Baix Empordà va ser de 28.475 habitants, la qual cosa representa un...

Santa Cristina tanca la campanya d’excavacions a la necròpolis de Romanyà

OMNIA MORS AEQUAT. Gestualitat Funerària a la necròpolis de Romanyà. Història, població i territori. Acabant la temporada d’excavacions de la necròpolis de Romanyà que formen part del projecte de recerca quadriennal Omnia mors adequat. Gestualitat funerària a la necròpolis de Romanyà. Història, població i territori Tres setmanes d’excavacions a la necròpolis de Sant Martí de…

Altres notícies