28.3 C
Pals
Dimecres, Setembre 18, 2019
  • Notícies

Balanç positiu de la temporada de platges a Pals

El més llegit

Mor ofegat a l’Estartit un home de 79 anys

Tot apunta que l'home és francès i que ha mort ofegat a la platja al voltant de les 11 del matí després que uns testimonis el trobessin inconscient

La Bisbal d’Empordà es solidaritza novament amb els joves d’Altsasu

Un any mes la capital del Baix Empordà es mobilitzarà aquest dissabte a favor de la llibertat dels 8 joves navarresos empresonats per una baralla de bar amb guàrdies civils de paisà

Segueixen els moviments polítics a l’entorn del servei d’abastament d’aigua potable de la Bisbal

L'Assemblea de la Cup ha ratificat el seu compromís amb la municipalització del servei d'abastament d'aigua potable de La Bisbal i el PSC bisbalenc ha presentat una moció que insta a la resta de grups a decidir sobre el tipus de gestió del servei

Salvem la llibreria Mediterrània

Bon dia! Avui no parlaré de la bona feina de la gent de Proactiva Open Arms ni de la desgràcia que consentim a les nostres costes mediterrànies. Avui parlaré d'una Mediterrània més propera a la gent de l'Empordanet i sobretot, als bibliòfils: a finals d'aquest mes de setembre tanca la llibreria Mediterrània de Palafrugell. 

Augmenten les atencions d’urgències a l’hospital de Palamós aquest estiu

Tot i que el còmput total de pacients és menor al de 2018, les visites a urgències fetes a l'hospital de Palamós han estat unes 400 més en relació a l'any anterior
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

Gràcies a la feina conjunta entre l’Ajuntament i els equips de salvament i socorrisme s’ha aconseguit reduir a la meitat el número d’incidències i millorar substancialment la qualitat de la sorra respecte la temporada passada.

L’Ajuntament i els equips de socorrisme fan una valoració molt satisfactòria del que ha donat de sí la temporada de platges a Pals aquest any 2016. Al llarg de quatre mesos, des de principis de juny fins a finals de setembre, el treball i la col·laboració conjunta entre el consistori i els professionals de salvament ha permès reduir de forma exponencial el nombre d’incidències detectades. Així, aquest any 2016 s’han observat un total de 1.660 accidents de diferent grau i índole; el que suposa 1.494 incidències menys que durant la temporada 2015.

On també s’ha fet visible el treball entre Ajuntament i els equips de socorrisme és en la qualitat de la sorra, que aquest 2016 ha estat neta el 98% del temps (82 dies) i tèrbola només dos dies (2%). Unes xifres que, també en aquest cas, milloren respecte la temporada passada quan la sorra va estar en òptimes condicions un 71% dels dies. Sílvia Monar, alcaldessa de Pals, assegura que “tant l’Ajuntament com els professionals de salvament treballem diàriament durant els mesos d’estiu per oferir a la gent un estat òptim i segur de les nostres platges, tant a la sorra com al mar. Estem satisfets amb el balanç i amb el fet que any rere any Pals sigui un lloc d’estiueig més segur, responsable i adaptat a les necessitats dels nostres usuaris”.

Tipus d’incidències

Aquest any 2016, la major part de les incidències –un total de 890 (55%)- han estat relacionades directament amb la pràctica d’esports nàutics (windsurf, surf, kitesurf i kayak), sobretot a la Platja del Grau. En aquest sentit, respecte l’any 2015, s’ha reduït notablement aquest tipus d’incidències -515 menys- gràcies a la feina proactiva i preventiva dels equipaments de salvament i socorrisme alliberant la zona dels canals nàutics per tal que aquests puguin dur a terme de forma segura la seva activitat esportiva.

Mentrestant, durant els mesos de platja a Pals s’han detectat enguany un total de 517 incidències relacionades amb els banyistes -un 30% del total-. El que suposa una reducció de més de la meitat dels casos respecte l’any 2015, quan se’n van detectar 1.069. Entre les incidències destaca els usuaris en zona perillosa, usuaris que sobrepassen el límit de la zona de bany, banyistes al canal d’embarcacions i usuaris a corrents abalisades.

On també s’ha experimentat un canvi notable fruit del treball preventiu és en la reducció del nombre d’avisos a usuaris amb animals domèstics, passant dels 541 de l’any 2015 als 189 d’enguany.

Intervencions

Aquest any 2016 els equips de salvament i socorrisme han hagut de realitzar un total de 10 rescats a banyistes i embarcacions -7 menys que el 2015-. Mentrestant, els socorristes han realitzat un total de 276 assistències a usuaris que es trobaven a la platja, de les quals cinc han sigut de caràcter i han requerit l’assistència del Transport Sanitari de Catalunya (TSC) i el Servei d’Emergències Mediques (SEM).

Altres incidències

Enguany s’ha hagut d’atendre un total de 156 picadures de meduses. En aquest sentit, l’Ajuntament i els equips de socorristes i de salvament posen en valor la feina feta conjuntament amb l’Institut de Ciències del Mar, amb qui col·laboren en la identificació i investigació d’aquets cnidaris. En paral·lel, diàriament s’actualitza la informació a les pàgines web dels cossos de Protecció Civil l’Agència Catalana de les Aigües.

Últimes notícies

Prop d’un centenar de persones es concentren per donar suport a Lluís Puig i Roser Huete

A l'acte, que es va fer davant de l'Ajuntament de Palamós, també es va recordar als Jordis, empresonats des del 16 d'octubre de 2017

Segueixen els moviments polítics a l’entorn del servei d’abastament d’aigua potable de la Bisbal

L'Assemblea de la Cup ha ratificat el seu compromís amb la municipalització del servei d'abastament d'aigua potable de La Bisbal i el PSC bisbalenc ha presentat una moció que insta a la resta de grups a decidir sobre el tipus de gestió del servei
audio

Turisme, allò que fan els altres.

Un estiu més hem llegit i escoltat com desenfeinats experts en no res, doctorats en la teoria de la conspiració, han pontificat sobre la malignitat de l’activitat turística a la Costa Brava.

Angry Birds 2. La pel·lícula

Segona part de l’adaptació animada de l’aplicació de joc de Rovio que ha produït Sony. En aquesta ocasió els ocells Red, Chuck i Bomb s’uneixen amb un els porcs verds per lluitar contra un enemic comú que pretén acabar amb el mode de viure de les aus i els porcs.  La pel·lícula és un conjunt…
audio

Sol al matí i creixement de núvols a partir de migdia

Dimecres amb més Sol pel matí i creixement desenvolupament de nuvolades cap a la tarda. La temperatura màxima recula lleugerament fins als 28ºC.

Més notícies