21.1 C
Pals
Dissabte, 22 juny 2024
- Publicitat -

Balanç positiu de la temporada de platges a Pals

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Gràcies a la feina conjunta entre l’Ajuntament i els equips de salvament i socorrisme s’ha aconseguit reduir a la meitat el número d’incidències i millorar substancialment la qualitat de la sorra respecte la temporada passada.

L’Ajuntament i els equips de socorrisme fan una valoració molt satisfactòria del que ha donat de sí la temporada de platges a Pals aquest any 2016. Al llarg de quatre mesos, des de principis de juny fins a finals de setembre, el treball i la col·laboració conjunta entre el consistori i els professionals de salvament ha permès reduir de forma exponencial el nombre d’incidències detectades. Així, aquest any 2016 s’han observat un total de 1.660 accidents de diferent grau i índole; el que suposa 1.494 incidències menys que durant la temporada 2015.

On també s’ha fet visible el treball entre Ajuntament i els equips de socorrisme és en la qualitat de la sorra, que aquest 2016 ha estat neta el 98% del temps (82 dies) i tèrbola només dos dies (2%). Unes xifres que, també en aquest cas, milloren respecte la temporada passada quan la sorra va estar en òptimes condicions un 71% dels dies. Sílvia Monar, alcaldessa de Pals, assegura que “tant l’Ajuntament com els professionals de salvament treballem diàriament durant els mesos d’estiu per oferir a la gent un estat òptim i segur de les nostres platges, tant a la sorra com al mar. Estem satisfets amb el balanç i amb el fet que any rere any Pals sigui un lloc d’estiueig més segur, responsable i adaptat a les necessitats dels nostres usuaris”.

Tipus d’incidències

Aquest any 2016, la major part de les incidències –un total de 890 (55%)- han estat relacionades directament amb la pràctica d’esports nàutics (windsurf, surf, kitesurf i kayak), sobretot a la Platja del Grau. En aquest sentit, respecte l’any 2015, s’ha reduït notablement aquest tipus d’incidències -515 menys- gràcies a la feina proactiva i preventiva dels equipaments de salvament i socorrisme alliberant la zona dels canals nàutics per tal que aquests puguin dur a terme de forma segura la seva activitat esportiva.

Mentrestant, durant els mesos de platja a Pals s’han detectat enguany un total de 517 incidències relacionades amb els banyistes -un 30% del total-. El que suposa una reducció de més de la meitat dels casos respecte l’any 2015, quan se’n van detectar 1.069. Entre les incidències destaca els usuaris en zona perillosa, usuaris que sobrepassen el límit de la zona de bany, banyistes al canal d’embarcacions i usuaris a corrents abalisades.

On també s’ha experimentat un canvi notable fruit del treball preventiu és en la reducció del nombre d’avisos a usuaris amb animals domèstics, passant dels 541 de l’any 2015 als 189 d’enguany.

Intervencions

Aquest any 2016 els equips de salvament i socorrisme han hagut de realitzar un total de 10 rescats a banyistes i embarcacions -7 menys que el 2015-. Mentrestant, els socorristes han realitzat un total de 276 assistències a usuaris que es trobaven a la platja, de les quals cinc han sigut de caràcter i han requerit l’assistència del Transport Sanitari de Catalunya (TSC) i el Servei d’Emergències Mediques (SEM).

Altres incidències

Enguany s’ha hagut d’atendre un total de 156 picadures de meduses. En aquest sentit, l’Ajuntament i els equips de socorristes i de salvament posen en valor la feina feta conjuntament amb l’Institut de Ciències del Mar, amb qui col·laboren en la identificació i investigació d’aquets cnidaris. En paral·lel, diàriament s’actualitza la informació a les pàgines web dels cossos de Protecció Civil l’Agència Catalana de les Aigües.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -